25 Şubat 2026 Çarşamba

16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN    09:25   "SIYASETIN KALBI 2 MART’TA CHP’DE ATACAK: ÖZGÜR ÖZEL 18 MADDELIK ’KURTULUŞ REÇETESINI’ AÇıKLıYOR!"   01:01    AYDıNCıK’TA GÖNÜL SOFRALARı KURULDU! BAŞKAN SEÇER: “BIZIM GECEMIZ GÜNDÜZÜMÜZ SIZSINIZ”   22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"  
 
     
   

İYİ Parti’den Kocamaz kriziyle ilgili yeni açıklama


İYİ Parti, gecikme nedeniyle başvurusu kabul edilmeyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz için Seçim Kurulu’na mazeret dilekçesi ile itirazda bulunacak.

 

Tarih : 21 Şubat 2019 Perşembe 00:08   Okunma : 2925

İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başvurudaki “gecikme” nedeniyle adaylığının tehlikeye girmesi Meclis’in de gündemindeydi. AKP, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri yaşanan durumla ilgili, “Bu bir ihmal ya da beceriksizlik olamaz” yorumunda birleşirken nedenler konusunda ise ayrı görüşler dile getirdi.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre; İYİ Parti’nin hukukçu milletvekili yaşanan olayla ilgili, “Sonuç kimin işine yarıyorsa sorumlu odur” değerlendirmesinde bulundu. Burhanettin Kocamaz’ın aday olamamasının Cumhur İttifakı kapsamında MHP’ye yarayacağını ileri süren İYİ Partili konuyla ilgili kapsamlı bir inceleme yapıldığını söyledi.

CHP milletvekilleri de yaşanan durumu bir operasyon olarak değerlendirdi. Siyasete “Kazanmak için her yol mübah” anlayışı hakim olduğu için bu tablonun yaşandığını ileri süren partililer buna neden olan kişi veya kişilerin yarattıkları siyasi etki göz önünde bulundurularak yargılanması gerektiğini söylediler.

KOCAMAZ’IN BAŞVURUSUNU HAMİT TUNA MI YAPACAKTI?

Kocamaz’ın aday başvurusunda yaşanan tartışmalı durum MHP’nin de gündemindeydi. Aday başvurusunun geciktirilmesiyle ilgili MHP’nin Mersin adayı Hamit Tuna’nın işaret edilmesiyle ilgili bir MHP milletvekili, “Ne olacaktı, Burhanettin Kocamaz’ın adaylık başvurusunu Hamit Tuna mı yapacaktı” tepkisi gösterdi. Mersin Belediye hizmet binası ile seçim kurulu arasındaki mesafenin 5 dakika olduğuna dikkat çeken milletvekili, “25 yıllık tecrübeli siyasetçi bu duruma nasıl düşer” diye sordu. Aynı milletvekili Kocamaz’ın bir formül bulup adaylığı gerçekleşse bile ciddi bir itibar kaybına uğradığını belirterek, “Artık dikiş tutmaz” dedi.

BURHANETTİN KOCAMAZ ADAY OLACAK

İYİ Parti yöneticileri ise henüz sürecin bitmediği görüşünde. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ilk olarak seçim kuruluna itiraz hakkını kullanacaklarını söyledi.

Türkkan’ın verdiği bilgiye göre seçim kurulunun 24 saat içinde sonuçlandırması gereken itiraz başvurusunda mazeret dilekçeleri yer alıyor.

Türkkan mazeret dilekçelerinin içeriğini açıklamazken, “Kabul edilebilir bir mazeret. Burada ret geleceğini düşünmüyoruz. 1974 yılında yaşanmış benzer bir durum karşısında alınmış karar var. İçtihatlar var” dedi. Türkkan, itiraz başvurusu sonuçlanmadan başka bir formül arayışında bulunmadıklarını söylerken “Altını çizerek söylüyorum. Burhanettin Kocamaz aday olacak” diye konuştu.

KOCAMAZ İÇİN PARTİ ARAYIŞI

İYİ Parti yöneticileri Kocamaz’ın adaylığı ile ilgili itiraz başvurusunun sonucunu beklerken kulislerde itirazın reddi durumunda adaylık için bir başka parti arayışının başladığı iddia edildi. CHP yöneticileri, “kendi adaylarının çekilip Kocamaz’ın aday gösterilmesi söz konusu olur mu?” sorusunu kesin dille reddederken İYİ Partililerin Demokrat Parti ve Saadet Partisi üzerinden nabız yokladığı konuşuluyor. Eğer söz konusu partilerden bunu kabul eden olursa adaylarını geri çekip yerine Kocamaz’ı göstermesinin önünde engel olmadığı ifade ediliyor.

AKDENİZ ADAYI DA ZAMANINDA BAŞVURU YAPAMADI

Bu arada İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının yanı sıra Akdeniz Belediye Başkan adayının başvurusunun da gecikme nedeniyle kabul edilmediği öğrenildi.

Paylaş :
Etiketler :  İYI PARTİ, BURHANETTİN KOCAMAZ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA