16 Temmuz 2025 Çarşamba

15:20   SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN MANSUR YAVAŞ: “DURUŞMA CANLı YAYıNLANSıN. İDDIALARı, SAVUNMALARı HERKES GÖRSÜN”   14:50   İBB MECLISI’NDE TARTıŞMA... BAŞKANVEKILI NURI ASLAN’DAN MHP’LI BAŞKANVEKILI AYHAN’A TEPKI   14:49   TUTUKLU AVUKAT PEHLIVAN’DAN AVUKATLARA VE BAROLARA ÇAĞRı: "SAVUNMA HAKKı IÇIN YARıN SILIVRI’DE OLUN"   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLAN, BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLDUĞUNU BILEREK KONUŞACAK”   14:46   EKREM İMAMOĞLU: "15 TEMMUZ’DA, DEMOKRASIYE SAHIP ÇıKARKEN ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   14:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TÜRKIYE İCRALıK VATANDAŞLAR ÜLKESI OLDU!”   09:27   ADANA’DA SEÇIMIN TARIHI BELLI OLDU   09:25   TOROSLAR’DA “KARDEŞ GÖÇERLER YÖRÜK ETKINLIĞI”NE GERI SAYıM BAŞLADı   09:22   TÜRKIYE’DEN DÜNYAYA YAYıLAN GÜVENIN ADı; TRIMBOX 18 YAŞıNDA   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN 20 BIN KIŞIYE AŞURE İKRAMı    23:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN TEMMUZ AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   21:19   BU MILLET DIZ ÇÖKMEDI, ASLA ÇÖKMEYECEK   21:16    MEZITLI’DE KıRSAL MAHALLE YOL SEFERBERLIĞI BAŞLATıLDı   21:14   BÜYÜKŞEHIR MERCAN BILIM MERKEZI’NDE ÇOCUKLARA AFET EĞITIMI VERILIYOR   21:10   BÜYÜKŞEHIR 5 MAHALLEYI BIRBIRINE BAĞLAYAN BEYDILI GRUP YOLUNA GÜVENLI VE KONFORLU DOKUNUŞ GETIRDI    21:05   DENIZ YÜCEL: “MANAVGAT RÜŞVET KUMPASıNıN BAŞ AKTÖRÜ ENGIN TÜTER, CENGIZ COŞAR VE HÜSEYIN CEM GÜL KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK EDILDI”   14:04   AHMET ÖZER’E TAHLIYE KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "KENT UZLAŞıSı’NDAN BELEDIYELERIMIZE ATANAN KAYYıMLAR DERHAL ÇEKILMELI"   10:01   ŞILE BELEDIYE BAŞKANı KABADAYı TUTUKLANDı...GÖKAN ZEYBEK: “MILLETIMIZ SANDıK GÜNÜ GELDIĞINDE IRADESINE DOKUNANLARA DERSINI VERECEK”   01:05   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MERSIN CEMEVI TARAFıNDAN DÜZENLENEN AŞURE PROGRAMı’NA KATıLDı   20:09   BÜYÜKŞEHIR’IN ZAFER KUPASı’NDA 42 TAKıM ŞAMPIYONLUK İÇIN MÜCADELE VERECEK  
 
     
   

Dünyanın Sayılı Üniversitelerinden Kültür Yayınlarına Büyük İlgi


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, dünyanın sayılı üniversitelerinin kütüphanelerinden ilgi görmeye devam ediyor.

 

Tarih : 27 Şubat 2019 Çarşamba 21:40   Okunma : 1538

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, dünyanın sayılı üniversitelerinin kütüphanelerinden ilgi görmeye devam ediyor. En son Amerika ve İngiltere’de bulunan üniversitelerin kütüphanelerinden gelen talep üzerine Kültür Yayınları kitapları raflarda yerini alacak.

Daha önceYunanistan, Almanya, Hollanda ve Kıbrıs gibi ülkelere talep üzerine kitaplarını gönderen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, bu sefer de Amerika Birleşik Devletleri’nin Harvard Üniversitesi Kütüphanesi, New York ÜniversitesiKütüphanesi, Princeton Üniversitesi Kütüphanesi, Michigan Üniversitesi Kütüphanesi, Ohio Üniversitesi Kütüphanesi, ABD Kongre Kütüphanesi ile İngiltere’de yer alan Oxford Üniversitesi Bodleian Kütüphanesi’ne kitaplarını gönderecek.       

Zengin kitap koleksiyonlarına sahip üniversitelerden Kültür Yayınlarına yoğun talep

Tarihe ışık tutan, araştırma, inceleme ve bilgi edinme kitapları olan Nazlı Geylani tarafından kaleme alınan ‘1923-1950 arası Mersin’de Gündelik Hayatın ve Sosyal Mekânların Dönüşümüne Yönelik Bir Sözlü Tarih Çalışması’, Abdullah Toroslu tarafından kaleme alınan ‘Yöremiz Efsaneleri (Mersin, Adana, Hatay Yöresi)’ ve Semihi Vural’ın kaleminden çıkan ‘Mesudiye Mahallesine adını veren Gemi Mesudiye ve Babam Ali Çavuş’ kitapları dünyaca ünlü kütüphanelerin raflarında yerini alacak.

Mersin tarihine ışık tutan,kent kültürü üzerine bilinmeyenleri cevaplayan, unutulmaya yüz tutan kent kültürünün yaşatılması adına çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, zengin kitap koleksiyonlarına sahip üniversitelerden yoğun talep görüyor.

Söz konusu üniversitelerde eğitim veren öğretim üyeleri ve eğitim alan öğrenciler, Mersin tarihi hakkında araştırmalar yapabilecek ve kaynak sıkıntısı çekmeyecek.

Daha önce raflarda yerini alan kitaplar

Daha önceki yıllarda Büyükşehir Belediyesi, Amerika’nın Michigan Üniversitesi, New York Üniversitesi, Princeton Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi Kütüphanesi’ne kitaplarını göndermişti.İbrahim Bozkurt tarafından yazılan Tanzimat'tan Cumhuriyet'e Mersin Tarihi(1847-1928), Turan Ali Çağlar tarafından kaleme alınan Mersin ve Tarsus Halk Kültürü, Cihat Yıldırım’ın kaleminden çıkan Milli Mücadele Döneminde Mersin 1918-1922, Necdet Canaran’ın Bir de Dostluk, Semihi Vural’ın yazdığı Anadolu’nun Kapısı Tarsus Gülek Boğazı, Ertan Aykın’ınÇizgilerle Kilikya Kaleleri kitabı daha önceraflarda yerini almıştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın kitaplarını çıkmaya başladığı günden itibaren takip eden ve temsilcisi olduğu üniversitelerin kütüphanelerine kitapların gönderilmesini sağlayan İSİS yayınları, basımı gerçekleştirilen kitaplardan ilgi alanlarına göre talepte bulunmaya devam edecek.

Paylaş :
Etiketler :  BURHANETTİN KOCAMAZ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA