4 Temmuz 2025 Cuma

15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:15   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU   09:55   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:30   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:20   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:10   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:25   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:59   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:51   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR   17:36   DÜNYA SAĞLıK HARITASıNDA BIR BAŞARı DAHA   17:25   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SÖZDE İKLIM YASASı TÜRKIYE’YE VE MERSIN’E İHANETTIR”   17:10   MESKİ İLE ASKİ ARASıNDA “BELEDIYE SU KARDEŞLIĞI PROTOKOLÜ” İMZALANDı   15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI   15:30   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: "ESNAF BITERSE SOKAKLAR BITER, ÜRETIM BITER, UMUT BITER!"   15:29   TOROSLAR’DA ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMIZLENDI!    15:26   CHP TARSUS İLÇE GENÇLIK KOLLARı TARAFıNDAN 2 TEMMUZ ANMA PROGRAMı DÜZENLENDI   09:40   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR    17:30   EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’NDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDı  
 
     
   

‘Gönüllerin İttifakını, Aklın İttifakını Sandıkta Kuracağız’


CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Türkiye’de siyasetin aritmetiğinin değiştiğini belirterek, “Ak Parti ve MHP seçimi tek başlarına alabilecek güçleri olsaydı ittifak yaparlar mıydı? Biz at pazarlığı yapmıyoruz. Bizim farkımız bu. Sen şunu alacaksın, ben bunu alacağım. Sen şu kadar belediye alacaksın, ben bunu alacağım demiyoruz. Biz gönüllerin ittifakını, aklın ittifakını sandıkta bütün Mersinlilerle yapacağız” dedi. Vahap Seçer, “Onlar istedikleri kadar bize terörist des

 

Tarih : 5 Mart 2019 Salı 03:45   Okunma : 1169

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer,  Demirtaş Mahallesi’nde ve Güneş Mahallesi’nde coşkulu kalabalıklara seslendi, Alsancak’ta yüzlerce kişinin katılımıyla seçim bürosunun açılışını yaptı.

Vahap Seçer, Demirtaş’ta gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, “Yarın seçim olsa açık ara alırız. Bu öyle duygusal bir söylem değil. Anketler var elimizde. Gelişen olaylar var. Bunlar önemli. Ne yaptığımızı biliyoruz, ne ettiğimizi biliyoruz. Anlattıklarımızla da, söylemlerimizle de, projelerimizle de sahada biz varız. Vatandaşlarımızın da, büyük bir kitlenin desteğini aldık” dedi.

‘AK PARTİLİ KARDEŞİM DE, HDP’Lİ KARDEŞİM DE BANA OY VERECEK’

Bu süreçte partili partisiz geniş bir kesimden destek aldıklarını ifade eden Vahap Seçer, “Bunun bir parti meselesi olmadığını, memleket meselesi olduğunu vatandaş da gördü. HDP seçmeni kardeşlerim bizlere oy verecek. Bizim demokrat olduğumuzu, ayrım yapmadığımızı gördüler. Ak Partili kardeşlerim bize oy verecek. Diyorlar ki ‘Ankara’yı, İstanbul’u almak için Mersin’i nasıl feda ederler? Böyle demokrasi mi olur, böyle milli irade mi olur’ diyorlar. İyi Partili kardeşlerim de diyor ki ‘bize oynanan bu oyunun hesabı sandıkta sorulur. Siz Mersin demokrasisine entrikalarla, ayak oyunlarıyla yön vermeye mi çalışıyorsunuz. Biz size 31 Mart’ta dersinizi vereceğiz’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

‘BELEDİYELER İÇİN AT PAZARLIĞI YAPMIYORUZ’

Türkiye’de siyasetin aritmetiğinin değiştiğini vurgulayan Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:  “Yüzde 51 oy alan cumhurbaşkanı oluyor. Bizim partimizin yüzde 25 oyu yetmiyor. Ak Parti’nin, MHP’nin de oyunun da tek başına kıymeti yok. Tek başlarına seçimi alabilecek güçte olsalardı ittifak yaparlar mıydı? Biz at pazarlığı yapmıyoruz. Bizim farkımız bu. Sen şunu alacaksın, ben bunu alacağım. Sen şu kadar belediye alacaksın, ben bunu alacağım demiyoruz. Biz gönüllerin ittifakını, aklın ittifakını sandıkta bütün Mersinlilerle yapacağız.  Bu milletin aklına, ferasetine inanıyorum. Sandıklardan sürprizler çıkacak ve birileri kendine çeki düzen verecek. Siyasette halkla inatlaşma olmaz. İnatlaşırsanız sonunda keser döner, sap döner, hesap döner, halk da sizi sandığa gömer.”

‘ALLAH ONLARI ISLAH ETSİN’

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer,  Güneş Mahallesi’nde de halka hitap etti. Vahap Seçer, “Tarımın, turizmin gelişeceği zengin Mersin’de fakirlik kol geziyor. Mersin zengin ama fakirlikte de Türkiye’de üçüncü sırada. Bu açığı kapatacağız. Yatırımcı belediye başkanlığı yapacağız. Bize yatırım gelsin. Ama istihdam sağlayan yatırım gelsin. Turizm yatırımı gelsin, turist gelsin, kente hareket gelsin. Bunu istemez miyiz? İşçinin yanında olan, alın terinin yanında olan, üretimin yanında olan bir belediye başkanı olacağım” dedi.

Vahap Seçer’in konuşması sırasında bir vatandaş,  “Buraya altın da dökseler kıymeti yoktur. Bize terörist demesinler. Bu bizi incitir” diye bağırdı.

Vatandaşın sözlerini toplantıdaki diğer vatandaşlara aktaran Vahap Seçer,  şunları söyledi: “Bakın bu arkadaşımız ne diyor? Bize terörist denmesi bizi incitir diyor. Bu tuzaklara düşmeyelim. Bu konulara girmek, onların değirmenine su taşımak istemiyorum. Benim gündemim yalan dolan değil. Benim gündemim algı yönetimi değil. Onlar istedikleri kadar bize terörist desinler biz inadına kardeşlik türküleri söylemeye devam edeceğiz. Siz onların laflarına bakmayın. Allah fikir versin. Dengeyi kaybetmişler. Allah kimseyi onların durumuna düşürümesin. Allah onları ıslah etsin, ıslah etsin. Türkiye’de kardeşlik rüzgarlarıestirmemiz lazım. Ben hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi mezhepten hangi meşrepten olursa olsun, hangi mahallenin çocuğu olursa olsun oy istiyorum, oy istiyorum, oy istiyorum. Onların inadına istiyorum. Onların bize söyledikleri, bize yaptıkları yakıştırmalar bir kulağımızdan girer öbür kulağımdan jet hızıyla çıkar. Geçin bunları derim olur biter.Kökenimiz neresi olursa olsun hepimiz Mersinliyiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.”

‘ASIL BÖLÜCÜLER İNSANLARA TERÖRİST DİYENLER’

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, kentte faaliyet yürüten taksici esnafıyla da kahvaltıda buluştu. Bazı odaların, toplantıyı engellemek için taksicilere toplu SMS atmasına rağmen toplantıya yaklaşık 200 taksici katıldı. Vahap Seçer, toplantının yapıldığı yere makam aracıyla değil, taksiyle gitti. Seçer’i taksinin ön koltuğundan inerken gören taksiciler alkışlarla karşıladı.

Mersin’de bazı siyasetçilerin, halkın farklılıklarını kullanarak oy devşirmeye çalıştığını ifade eden Vahap Seçer,  “Biz herkesi kucaklayacağız diyoruz, onlar insanları memleketine, diline, etnik kökenine, mezhebine göre ayırıyor. Asıl bölücü onlar. İnsanları şuralı buralı diye ayıran, insanları terörist terörist olmayan diye ayrıştıranlar asıl bölücüler” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA