29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Kılıçdaroğlu : Demokrasiye sahip çıkmak zorundayız


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) iş insanları ile buluştu.

 

Tarih : 6 Mart 2019 Çarşamba 06:30   Okunma : 1123

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında saha çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bir kalkınma planı olmadığını belirterek, "Devletin planlama yapıp yol haritası çizmezi lazım. En son plan süresi 2018'de doldu. 'Katma değeri yüksek ürün üretelim' diyorlar. Nasıl üreteceğiz? Katma değeri yüksek ürün üretmek için üniversitelerin bilgi üretmesi lazım. Üniversiteleri bilgi üretmeyen bir ülke ürün üretemez, başkalarının ürettiği ürünü kopyalar" dedi.

Kılıçdaroğlu, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) iş insanları ile buluştu. Sanayicilerin sorunlarının dinlendiği toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Alpay Antmen, Ali Mahir Başarır, CHP Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner, CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, CHP İl Başkanı Adil Aktay, MTOSB Başkanı Sabri Tekli ve OSB bünyesinde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri de yer aldı.

Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama! 'Kumpas kurdular!'Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama! 'Kumpas kurdular!'

'LİYAKATİN YERİNİ SADAKAT ALDI'

Sanayicilere hitabında, yaşanan sorunların çözümüne dönük fikirlerini dile getiren Kılıçdaroğlu, devlette liyakatin yerini sadakatin aldığını savundu.

Bürokratlığı döneminde her başbakanın liyakate büyük önem verdiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Daire başkanıyken başbakan ile tartışırdım. Hiçbir başbakan, 'Sen kim oluyorsun da düşünceni paylaşıyorsun' demedi. Siyasi otoriteye bilgi aktarırdık. Türkiye böyle bir anlayıştan koptu. Türkiye'nin en temel sorunlarından birisi bu. Liyakat yok artık. Liyakat yok, sadakat esas. Sadakat en tehlikeli şeydir. Yanlışı, doğruyu olduğu gibi kabul eder. Devlet liyakat üzerine kurulu olduğu için bilgi sahibi olan insanlar yanlışı veya doğruy söyleyebilirler. Bunun yok olduğunu görebiliyoruz. Aynı zamanda sanayinin önündeki engellerden biridir" diye konuştu.

'YENİ YOL HARİTASI'

Almanya ve Amerika gibi ülkelerin onlarca yıl sonrasını planladığını ancak Türkiye'de bir planlamanın bulunmadığını kaydeden CHP Lideri, "Devletin planlama yapıp yol haritası çizmezi lazım. En son plan süresi 2018'de doldu. 'Katma değeri yüksek ürün üretelim' diyorlar. Nasıl üreteceğiz? Katma değeri yüksek ürün üretmek için üniversitelerin bilgi üretmesi lazım. Üniversiteleri bilgi üretmeyen bir ülke ürün üretemez, başkalarının ürettiği ürünü kopyalar. Dünyada güçlü olacaksanız, Türkiye'nin her alanda üretmesi lazım. Sanattan makineye kadar üretmesi lazım. Üretirseniz güçlü olursunuz, sizin sözünüzü dünyanın her kesimi dinler. Tarımda bile geride kaldık" ifadesini kullandı.

'İFTİRA ÜZERİNE SİYASET OLMAZ'

Türkiye'de siyaset anlayaşının da kavga üzerine kurulu olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Cennet gibi bir yerde yaşıyoruz. Türkiye böyle cennet gibi ama sanki cehennemde yaşıyoruz. Kavga siyasetinin ülkeye getirdiği bir yarar var mı? Hizmet yarışına 'Eyvallah' diyoruz. Projelerimizi anlatalım vatandaş takdir etsin. Projeleri antamayı bıraktık, her türlü hakaretle karşı karşıya gelmeye başladık. Doğru değil bunlar. Bunlara izin vermemeniz lazım. Siyasetin de bir ahlaki kuralı olmalı. İftira üzerine siyaset olmaz. Siyaset hizmet yarışıdır. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapıyoruz. Böyle siyaset mi olur? Kim anne babasını seçme özgürlüğüne sahip. Herkesin kimliği kendi şerefi ve onurudur. Din üzerinden siyaset nedir? Neden yapılır? Bunlara izin vermemek sizin elinizde. Demokrasimizi güçlendirmek zorundayız."

Her sanayi bölgesinde, sanayicilerin ara eleman sıkıntısı yaşadıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "OSB'lerde yatılı meslek lisesi kurmak zorundayız. Aileye yük olmadan. Gelecek, o OSB'nin ara eleman ihtiyacını karşılayacak. MEB ile birlikte yönetecekler, o bölgenin ihtiyacını karşılayacaklar. Makine bölümünde okuyorsa ilgili fakültenin birimine yönlendirilecek. Teşvik edeceğiz ara eleman yetişsin diye" ifadesini kullandı.

Seçilmesi halinde hayata geçireceği bazı projelerden söz eden CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer ise şunları kaydetti:

"İnsanları ayırmadan, Mersin'de bir Mersin kimliği ile çalışma yaparsak aşamayacağımız engel yok diye düşünüyorum. Sanayiyi önemsiyorum çünkü istihdam yaratıyor. Benim de en büyük sorunum işsizlik. Türkiye'de önemli bir yokluk noktasında Mersin. Dünyanın her tarafından yatırımcı gelsin, ben onu havaalanında karşılarım. Yeterki gelsin, yatırım yapsın ve iş alanları yaratsın. Bu değerlendirmelerle çalışacağım. Mersin Yatırımcı Girişimci Danışma Merkezi ile yatırım yapacakların iletişim kuracakları bir yapı olacak. İşbirliği geliştirip fırsatları anlatacağız. Mersin'de yatırım yapmaları yönünde onlara yerel bürokrasiyi kaldırma, danışmanlık yapma konusunda işbirliği içinde olacağımız bir oluşum kuracağız."

MTOSB Başkanı Sabri Tekli ise ulaşım açısından büyük bir sorun yaşadıklarını ve öncelikle ulaşım probleminin çözülmesi gerektiğini söyledi.

Paylaş :
Etiketler :  KILIÇDAROĞLU, MTOSB, MERSİN, CHP, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA