10 Mayıs 2025 Cumartesi

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

Danışma Merkezi İle Kadınlar Daha Güçlü


Mezitli Belediyesinin hayata geçirdiği Kadın Danışma Merkezi, faaliyete geçmesinin ardında bir yıl olmasına rağmen yüzlerce kadının başvuru kaynağı oldu.

 

Tarih : 27 Mart 2019 Çarşamba 07:50   Okunma : 1341

Mezitli Belediyesinin hayata geçirdiği Kadın Danışma Merkezi, faaliyete geçmesinin ardında bir yıl olmasına rağmen yüzlerce kadının başvuru kaynağı oldu.

Ağırlıklı olarak kadınların toplumsal önyargılara karşı mücadelesi, sosyal baskı nedeniyle oluşan kaygı bozukluğu ve psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalma konularında 1 yıl içerisinde 170 vatandaş, Kadın Danışma Merkezi’ne başvuruda bulundu.

Mersin Barosu, Mersin Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube, Türk PDR Derneği, City Hospital, üniversiteler ve çeşitli sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapılarak, gönüllü yürütülen çalışmalar kapsamında ayrıca, ailenin kutsallığı ve birlikteliğini sağlamak ve geliştirmek amacıyla seminer ve konferanslar verildi. Merkezde ayrıca kadınlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, çocuk ve ergen konusunda da danışmanlık faaliyetine başlanarak ailelere destek olunuyor.

KADININ SOSYAL STATÜSÜNÜ GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Haftanın 4 günü psikolojik danışmanlık desteği haftanın 1 günüde hukuki destek ücretsiz olarak verildiğine dikkat çeken Kadın Danışma Merkezi Proje Koordinatörü Esra Uysal, “Merkezimiz kadın geliştiğinde toplumunda gelişeceğini düşünerek kadınlarımızı her alanda desteklemeyi hedeflemiştir. Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve tamamı gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülen hizmetler ile kadının sosyal statüsünün güçlendirilmesine çalışılıyor. Merkezimiz, hukuki danışmanlık, psikolojik destek, barınma ve sığınma alanlarına yönelik yönlendirmeler yaparak, kadınları ve çevreyi bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Başvuruda bulunan tüm kadınların kimlik ve özel bilgileri gizli tutuluyor” dedi.

Uysal, merkezde çocuklarıyla gelen kadınların daha rahat görüşme yapabilmesi için çocuk oyun alanı, dinlenme kafeterya bölümünün bulunduğu bilgisini verdi.

KADIN ÖZGÜRLEŞTİKÇE ŞİDDETE KARŞI DAHA DİK DURUYOR

Kadının her alanda statüsünün artırılması için çalışma yürüttüklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise yaptığı açıklamada,  “Kadınlarımız ekonomik özgürlüklerini kazandıkça şiddete karşı daha güçlü durabiliyor. Böyle merkezler aracılığı ile kadınlarımıza yalnız olmadıklarını göstermek zorundayız. Biz sadece hukuksal ve psikolojik desteğin yanında iş ve kişisel gelişim eğitimleri de veriyoruz. Gönüllü olarak bu projede yer alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

YARDIM DEĞİL DAYANIŞMA ANLAYIŞI İLE HİZMET VERİYOR

Kadına yönelik şiddet olayının toplumsal bir sorun olduğunu dile getiren Başkan Tarhan, “Kadına şiddet haberlerinin basın organlarında daha yoğun bir şekilde yer almaya başlamasıyla birlikte tepki de artmaya başladı. Merkezimizin amacı, kadınları rehabilite etmekten öte özgürlüklerine aracılık etmektir. Kadınlarımız yaşadıklarını yargılanmadan paylaşabiliyorlar. Merkezde şiddetle mücadele yolları ve yasal haklara ilişkin sosyal, hukuki, psikolojik destek veriliyor. Çalışmalar yardım değil ‘dayanışma’ esası ile ücretsiz, rahat ve güvenli bir biçimde yürütülüyor. Bu merkezde birlikte dayanışma ile güçleneceğiz” diye konuştu

Paylaş :
Etiketler :  neşet tarhan, mezitli belediyesi, chp, yerel seçimler

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA