10 Mayıs 2025 Cumartesi

15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”  
 
     
   

Yeşilboğaz:"Yerel Seçim Hukuksuzluk İklimine Dönüştürülüyor"


Mersin’de stajını başarıyla tamamlayan Av. Tuğçe Akın, Av. Enes Hakkı Yonca, Av. Duygu Sakar ve Av. Mehmet Ali Yavuz, düzenlenen yemin töreninde yemin edip cübbe giyerek, meslek hayatına resmi olarak adım attı. Avukatlık ruhsatnamelerini takdim ederek cübbelerini giydiren Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, meslektaşlarının heyecanını paylaştı. Törende gündeme ilişkin konuşma yapan Yeşilboğaz, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin hukuksuzluk iklimine dönüştürülmeye çalışıldığına vurgu

 

Tarih : 12 Nisan 2019 Cuma 07:15   Okunma : 1291

Baro yönetim kurulu, avukatlar ve ailelerin katımıyla Mersin Baro Odası’nda gerçekleşen törende gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Son günlerde yaşanan olaylarda adalete, hukuka, eşitliğe, barışa ihtiyacımız olduğunu bir kez daha gördük. Ülkemiz şu anda kaos ortamına sürüklenmek isteniyor. Yerel seçimler bile ülkenin beka sorunu haline getirildi. Konu hukuksuzluk iklimine dönüştürülmeye çalışılıyor. Bu hukuksuzluğa, hukuk kurumları alet edilmeye çalışıyor. Bizim canımızı yakan asıl olay, hukuk kurumlarının bu hukuksuzluğa alet olmasıdır. Biz diyoruz ki; hukuk ve adalet herkes içindir ve herkese lazım olacaktır. Bugün başkasına yapılan hukuksuzluğa sessiz kaldığınız takdirde, yarın aynı hukuksuzluğun sizlere de yapılması kaçınılmazdır” diye konuştu.

“ADALETSİZLİK, BİRLİKTE YAŞAM KÜLTÜRÜNE ZARAR VERİYOR”

Hak, adalet ve eşitlik ilkesinin herkese ‘amasız’, ‘fakat’ sız uygulanması gerektiğine vurgu yapan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Her kurum, hiçbir ayrım yapmaksızın üzerine düşen görevi eşitlik ilkesine dayanarak yapmalıdır. Hukuku kendilerine araç kılanlar, yarın hukuku aramak zorunda kalacaklar. Bunun canlı örneğini yaşadık. 15 Temmuz sonrası hukukun, adaletin ve yargının ne aşamalara geldiğini hepimiz gözlemledik. Adalete olan güvenin en zayıf olduğu süreci hep birlikte yaşıyoruz. Adalete güven az olduğu takdirde,  toplumda insanların birbirlerine olan güveni de azalıyor. Bu da toplum içerisinde birleşme, kaynaşma ve birlikte yaşama kültürüne zarar veriyor. Bu sorunun üstesinden gelebilecek tek güç bağımsız savunmadır, hukuk ve adalettir. Tüm meslektaşlarımın aynı düstur ve mücadele ile yola devam etmesini, bizlere destek vermesini arzu ediyorum. Sizlerle birlikte yol almaktan mutluluk duyuyorum. Mesleğe yeni adım atan meslektaşlarımın da, hak, hukuk, adalet, eşitlik ilkesi ve evrensel hukuk normları çerçevesinde meslek yaşamı sürdüreceklerine inanıyorum, kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından kürsüye çıkıp tek tek yemin eden avukatlara cübbelerini, yanında staj yaptığı avukatlarla birlikte giydiren Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, daha sonra ruhsatnameleri imzalayarak meslektaşlarına takdim etti.

Paylaş :
Etiketler :  BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, MERSİN BAROSU, TBB

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA