3 Haziran 2026 Çarşamba

15:36   CHP’DE TARIHI GRUP TOPLANTıSı: ’KÖPRÜLER ATıLDı, O DEFTERIN KAPANMASı İÇIN TEK YOL...’   15:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SALVO: ’O TOMA’NıN ŞOFÖR KOLTUĞUNDA SEN OTURUYORSUN!’   15:17   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE DEPREM ETKISI YARATACAK ÇıKıŞ: ‘MUTLAK SULTAN İLE MUTLAK BUTLAN İTTIFAK YAPTı!’   15:15   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SALLAYACAK ÇıKıŞ: ’BÜYÜK KUMPASA KARŞı DIRENECEĞIZ!’   14:59   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! ÖNDER SAV SESSIZLIĞINI BOZDU: ’O ŞEMSIYE DELINIRSE HERKES SAĞANAK ALTıNDA KALıR’   10:10   MERSIN’DE NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU! METRELERCE DERINLIKTEKI KUYUDAN BÖYLE ÇıKARıLDı   09:50   TARSUS’TA DEV TURNUVA BAŞLADı: 53 KÖY SAHAYA İNDI, ÖDÜL TAM 300 BIN LIRA!   01:40   A MILLI TAKıM FıRTıNA GIBI BAŞLADı! KUZEY MAKEDONYA KARŞıSıNDA GOL ŞOV: EREN ELMALı’DAN KORKUTAN HABER   01:35   SIYASETIN GÜNDEMI SARSıLDı: ÖZGÜR ÖZEL’IN ÇAĞRıSı YANıT BULDU! KURULTAY İÇIN KRITIK EŞIK AŞıLDı   23:53   TOROSLAR’DA SANAT VE HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN YıLDıZ’DAN EDEBIYAT DÜNYASıNA DEV ÇıKARMA!   22:21   MERSIN’DE GEZI’NIN 13. YıLıNDA ÇOK SERT AÇıKLAMA: ’HALKıN İRADESINE AÇıK BIR MÜDAHALEDIR!’   20:46   İBB DAVASı’NDA 42’INCI GÜN... TUTUKLU ALPER AYDıN: “AK PARTI’YE DE CHP’YE DE IŞ YAPTıM, BEN REKLAMCıYıM"   20:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MUTLAK BUTLAN" KARARıNA TEPKI GÖSTEREN ESKI 221 VEKILE TEŞEKKÜR   20:42   DORUK MADEN IŞÇILERININ BEYPAZARı’NDA BEKLEYIŞI SÜRÜYOR... İŞÇILER, PERŞEMBE GÜNÜ YıLDıZLAR HOLDING ÖNÜNDE TOPLANACAK   20:39   TBMM BAŞKANLıĞı GÜNDEME ALDı: CHP GRUP TOPLANTıSı’NDA ÖZGÜR ÖZEL KONUŞACAK   10:15   CHP’DE HAREKETLI GÜN: ÖZGÜR ÖZEL DÜĞMEYE BASTı! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY VE YENI MYK HAMLESI   10:10   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM! ALI SAMSA KARAMEHMET SPOR SALONU BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI   05:39   HOPA’DAN KEMALPAŞA’YA DALGA DALGA YAYıLAN ÖFKE VE ÖZLEM: METIN LOKUMCU’NUN 15. YıLıNDA DIK DURUŞ!   04:59   ARDA GÜLER TARIH YAZDı! ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ONUR: REAL MADRID’IN GENÇ YıLDıZı ZIRVEDE   23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!  
 
     
   

Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz:“Turizmdeki Kısırdöngü Kırılmalıdır”


Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, her yıl 15-22 Nisan’da kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla yazılı mesaj yayımlayarak çevre sorunlarına ve kentimizde yıllardır yapılması planlanan, ancak bir türlü hayata geçemeyen projelere dikkat çekti.

 

Tarih : 14 Nisan 2019 Pazar 11:51   Okunma : 1359

Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, her yıl 15-22 Nisan’da kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla yazılı mesaj yayımlayarak çevre sorunlarına ve kentimizde yıllardır yapılması planlanan, ancak bir türlü hayata geçemeyen projelere dikkat çekti. Mersin’de yılan hikâyesine dönen projelerin hayat bulması gerektiğinin altını çizen Yeşilboğaz, “Kentimizde yıllardır planlanan projelerin bir türlü hayat bulmaması nedeniyle, turizm sektöründe içinden çıkılamayan bir kısırdöngü vardır. Mersin turizmine yeni bir ufuk açılmalı ve turizmdeki kısırdöngü kırılmalıdır” dedi.

“CİDDİ BOYUTTAKİ ÇEVRE SORUNLARIMIZ HAFİFE ALINIYOR”

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak, turizm ve kültürel değerleri tanıtmak ve turizmi geliştirmek amacıyla kutlanan Turizm Haftası’nın, kentimizde maalesef geleceğimizi riske atan çevre felaketlerinin gölgesinde kutlandığını belirten Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Türkiye’nin enerji politikaları sosyal, ekonomik ve çevresel açıdan sürdürülebilir değildir. Nükleere dayalı çözümler pek çok tehlikeyi barındırmaktadır. Kentimizde çevre sorunları çok ciddi boyutlarda, ancak çok hafife alınıyor. Oysaki kentimizde turizmin gelişmesine engel olan çevre sorunlarımız acil çözüm bekliyor. Mersin halkının Akkuyu Nükleer Santral, balık çiftlikleri, hes projeleri ve taş ocağı isyanına kulak tıkayanlar, gelecekte kentimizin, insanlarımızın ve doğamızın başına gelecek olan felaketlerden sorumludur” diye konuştu.

“YILAN HİKÂYESİNE DÖNEN PROJELER HAYAT BULMALI”

Mersin’in Antalya’dan sonra en büyük kitle turizm merkezi olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı kayıtlarına geçtiğini hatırlatan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Kentimizin bu potansiyeli fırsata çevrilmelidir. Kentimizin turizm kapasitesi artırılmalıdır ve Mersin’i dünyaya tanıtacak gerekli girişimlerde bulunulmalıdır. Kentimizde yıllardır planlanan projelerin bir türlü hayat bulmaması nedeniyle, turizm sektöründe içinden çıkılamayan bir kısırdöngü vardır. Yönetimler, kentimizde turizmi canlandırmak için vadettikleri ama bir türlü hayata geçiremedikleri projeleri, daha fazla askıya almamalıdır. Mersin turizmine yeni bir ufuk açılmalı ve turizmdeki kısırdöngü kırılmalıdır. Yılan hikâyesine dönen ve hayata geçirilemeyen Çukurova Bölgesel Hava Limanı Projesi ve Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi Projesi, Mersin turizmini canlandıracak en önemli projelerdir.  Bu projeler hayat bulmalı” ifadesini kullandı.

“KÖKLÜ TARİHİMİZİ GÜNÜMÜZE TAŞIYAN ZENGİNLİKLERİMİZ DÜNYAYA TANITILMALI”

Mersin’in tarihi değerler ve inanç turizmi açısından zengin bir kent olduğunu hatırlatan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Turistlerin yoğun ilgisini çeken  arkeolojik miras, kültürel, tarihi ve  doğal güzellikleri ile bütünleşen,  her  dine hitap eden kutsal mekânlar,   Mersin’ de  turizm potansiyelinin oluşmasında en önemli etkendir.  Tarsus'ta bulunan, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan ve her yıl çok sayıda Hristiyan tarafından ziyaret edilen St. Paul Kilisesi, Kuyusu ve tarihi çevresi, kentin önemli inanç turizmi merkezlerinden birisidir. Mersin’in köklü tarihini günümüze taşıyan tarihi değerlerimiz, doğal güzelliklerimiz ve inanç turizmi zenginliğimiz değerlendirilmeli ve dünyaya tanıtımı yapılmalıdır. Mersin ilinin önemli turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen, turizm kenti olamaması, yönetimlerin yeterince rol üstlenmemesinden kaynaklanmaktadır” şeklinde konuştu.

Bu vesile ile Turizm Haftası’nı kutluyor, Mersin’in turizmde önde ve öncü bir kent olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, MERSİN BAROSU, TBB

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA