25 Şubat 2026 Çarşamba

15:51   ÖZGÜR ÖZEL, TUTUKLU GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ı ZIYARET ETTI: "CEZA ALSA BILE YATARı OLMAYAN BIR SUÇTAN IÇERIDE TUTULMASı SIYASILERIN ONA KESTIĞI BIR CEZADıR"   15:49   HAYKO CEPKIN 6 MART’TA SAHNE ALACAĞı “JEKYLL & HYDE” MÜZIKALINE ILIŞKIN KONUŞTU: “UYANDıRıR BENCE SANAT”   15:48   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "STATÜ" YANıTı: "İMRALı ŞU ANDA GEREKLI OLDUĞU ŞEKLIYLE ADALET BAKANLıĞı TARAFıNDAN IŞLETILIYOR"   15:47   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK, TBMM’DE SORULARı YANıTLADı: "ÇOCUK KAVRAMıNı TARTıŞMAYA AÇMAMıZ LAZıM"   12:30   AKDENIZ BARO BAŞKANLARıNDAN ADANA BAM’A ’GECIKEN ADALET’ ÇıKARTMASı   11:41   DIYARBAKıR’DA SKANDAL İDDIA: 1. DERECE ARKEOLOJIK SİT ALANı GES PROJESI İÇIN MI KAYDıRıLDı?   10:55   MERSIN LIMANı’NDA ’SENDIKA’ DEPREMI! GÜLCAN KıŞ TBMM’YI AYAĞA KALDıRDı: "BU AÇıK BIR DÜŞMANLıKTıR!"   10:30   MERSIN’DE KIMSE YALNıZ DEĞIL: VAHAP SEÇER’IN ‘GÖNÜL KÖPRÜSÜ’ EVLERE MISAFIR OLUYOR!   09:45   DEPO DEĞIL DERT DOLUYOR! MAZOT 61 LIRAYı AŞTı: "ÇIFTÇININ ALıN TERI HORTUMLA ÇEKILIYOR"   09:10   VAHAP SEÇER’DEN KAHRAMAN PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı:    08:59   BALıKESIR’DE YASA BOĞAN KAZA! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞEHIT PILOT İBRAHIM BOLAT İÇIN TAZIYE MESAJı   01:01   SILIFKE’DE RAMAZAN COŞKUSU ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER "BU SOFRALAR MILLETIN EMANETI" DEDI!   22:05   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN UÇUŞ: ÖZEL ÇOCUKLAR BULUTLARA DOKUNDU!   22:02   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN’E SERT TEPKI: "ANAYASA’Yı İHLAL EDIYOR, İSTIFA ETMELI!"   16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR  
 
     
   

Gastroenteroloji Semineri Atatürk Kültür Merkezi’nde Gerçekleştirildi


Türk Gastroenteroloji Derneği, Toplumsal Farkındalık Projeleri kapsamında “Farkında Ol, Geç Kalma!” sloganı ile Sindirim Sistemi Hastalıkları Bilgilendirme Programını, Yenişehir Belediyesi katkılarıyla Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirdi

 

Tarih : 20 Nisan 2019 Cumartesi 12:39   Okunma : 3196

Türk Gastroenteroloji Derneği, Toplumsal Farkındalık Projeleri kapsamında “Farkında Ol, Geç Kalma!” sloganı ile Sindirim Sistemi Hastalıkları Bilgilendirme Programını, Yenişehir Belediyesi katkılarıyla Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirdi

.Açılış konuşmasını yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bana göre bir belediye başkanı ve yönetim kadrosu, yönettiği kentteki insanların doğuşundan ölümüne kadar her aşamasından sorumludur. Yeni seçilmiş bir belediye başkanı olarak şu sözü veriyorum; biz bu konuda çok açığız ve sağlıklı bir toplumun oluşturulması noktasında çok net bir duruşumuz var” dedi.

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Uzm.  Dr. Serkan Yalaki, Mersin Üniversitesinden Prof. Dr. Orhan Sezgin ve Mersin Üniversitesinden Prof. Dr. Fehmi Ateş’in konuşmacı olarak katıldığı programın açılış konuşmasını geçekleştiren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye’de çoğunlukla insanların hastalanıncaya kadar doktora gitmediğini ifade etti. Belediye başkanlarının yönettiği kente yaşayan her bireyden sorumlu olduğunu vurgulayan Özyiğit, “Bana göre bir belediye başkanı ve yönetim kadrosu, yönettiği kentte yaşayan insanların doğuşundan ölümüne kadar her aşamasından sorumludur. Hemşehrilerinin sağlıklı, refah içerisinde mutlu yaşamaları için üzerlerine düşeni yapmak zorundadır. Bu çerçevede yerel yönetimlerin büyük bir misyonu vardır.  Sağlıklı bir toplum için kurumlar arası iletişimin üst seviyede olmasının çok büyük önemi var. Yeni seçilmiş bir belediye başkanı olarak şu sözü veriyorum! Biz bu konuya çok açığız ve sağlıklı bir toplumun oluşturulması noktasında çok net bir duruşumuz var. Seçim kampanyamızda Yenişehir’i geleceğe taşıyacak 6 ilke belirledik ve bunların ilki “Hareketti. Bu ilkemizdeki amacımız, kent sakinlerinin daha hareketli bir yaşam sürebilmeleri için gerekli altyapıyı oluşturacak, etkinlikler düzenlemek. Güvenli ve bilimsel bir şekilde spor yapılabilmesi için halka refakat edecek antrenörler, eğitmenler ve rehberler istihdam etmek. Kent içi seyahatlerin bisikletlerle veya yaya olarak yapılmasını kolaylaştırıcı ve özendirici imkanlar oluşturulacak, kampanyalar geliştirmek. Kent sakinlerinin birlikte spor yapabilmesi için turnuvalar, ligler, yarışmalar düzenlenmek” diye konuştu.

            Gastroenteroloji Derneğinin tüm Türkiye’de halkı bilinçlendirmek amacıyla yaptığı çalışmaların son derece önemli olduğunun altını çizen Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesi olarak Gastroenteroloji Derneği ile uzun bir yol yürümeye hazır olduklarını söyledi.

Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor ise yaptığı konuşmada proje hakkında bilgiler verdi. Bor,  amaçlarının sağlık konusunda daha bilinçli bir toplum oluşturulmasına katkı sunmak olduğunu söyledi.

         Bor, “Proje ile sarılık, hepatit, kabızlık, şişkinlik, hassas bağırsak, reflü, mide ağrısı ve diğer sindirim sistemi hastalıkları konusunda toplumda farkındalık oluşturulması, potansiyel ve mevcut hastaların hastalıklar konusunda yeterli bilgi seviyesine ulaşmasının sağlanması, hastalıklarda erken teşhisin öneminin vurgulanması, hasta yakınlarının da hastalık süreçlerine dair bilgilendirilmesi ve daha bilinçli olmalarının sağlanmasını istemekteyiz. Türk Gastroenteroloji Derneği olarak misyonumuz; halkımızın sağlıklı bir sindirim sistemi için neler yapılması gerektiği ayrıca sindirim sistemi hastalıklarında tanı ve tedavi konusunda yol göstermek ve bu konularda en yetkili bilim insanlarımızın bilgilerini paylaşmalarını sağlamaktır. Halk Sağlığı açısından bakıldığında hastalıklarla mücadelenin öneminde öne çıkan faktörler hastalığın sıklığı ve yaşamsal tehlikesi yaratıp yaratmadığıdır. Hastaları doğru bilgilendirmek ve aynı hastalığa yakalananların iletişim kurmasını sağlamak da görevlerimiz arasındadır. Bu amaçlar doğrultusunda başlattığımız etkinliklerin önemli bir ayağı da Mersin’de gerçekleşti. Sindirim Sistemi Hastalıkları Bilgilendirme Programı ile bu sene içerisinde Kocaeli, Bursa, İstanbul-Bakırköy ve Samsun’da Halk Toplantıları gerçekleştirdik. Bugün Mersin’deyiz, 19 Nisan’da da Diyarbakır ilinde farklı konu başlıklarında yapılacak Halk Toplantılarıyla, Halkımız sağlıklı bir yaşam ve gelecek için bilgilendirilmeye devam edilecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor, katkılarından dolayı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e günün anısına bir plaket verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Uzm.  Dr. Serkan Yalaki “Kabızlık, Şişkinlik, Hassas Bağırsak”, Mersin Üniversitesinden Prof. Dr. Orhan Sezgin “Reflü ve Mide Ağrısı” ve Mersin Üniversitesinden Prof. Dr. Fehmi Ateş “Sarılık ve Hepatit” konularına dair bilinmesi gerekenleri ve önerileri katılımcılarla paylaştılar.

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR BELEDİYESİ, ABDULLAH ÖZYİĞİT, KENTSEL DÖNÜŞÜM, CHP, AKM, TÜRK GASTROENTERELOJİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA