18 Ocak 2026 Pazar

15:58   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:55   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:44   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:40   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:25   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:04   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Borç Durumu Açıklandı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin borç durumuna ilişkin, "1 Nisan 2019 tarihi itibariyle firmalara ödenmesi gereken mal, hizmet alımı ve yapım işleri toplam tutarı 457 milyon 431 bin 302 liradır.

 

Tarih : 25 Nisan 2019 Perşembe 16:52   Okunma : 1343

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin borç durumuna ilişkin, "1 Nisan 2019 tarihi itibariyle firmalara ödenmesi gereken mal, hizmet alımı ve yapım işleri toplam tutarı 457 milyon 431 bin 302 liradır. Yine aynı tarih itibariyle banka kredi borcu toplamı 1 milyar 583 milyon 39 bin 297 liradır." dedi.

Seçer, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, belediyede çalışan toplam personel sayısının 7 bin 124 olduğunu söyledi.

Bütçe gelir-gider analizini yaptıklarına işaret eden Seçer, hizmetlerde aksamaya mahal vermeden tasarrufa gideceklerini ifade etti.


Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin gelirlerinin yüzler 85'ler düzeyindeki kısmının merkezi idareden ve İller Bankası payından geldiğini, öz gelirlerin ise yüzde 15'lerde olduğunu aktaran Seçer, şöyle devam etti: 

"2018 yılı bütçesine bakıldığı zaman gerçekleşen gelir bütçesi 1 milyar 329 milyon 668 bin 611 lirayken, 2018 yılı içerisinde gerçekleşen gider bütçesi, yani yapılan harcamalar 1 milyar 862 milyon 14 bin 843 liradır. Bir başka ifadeyle elde edilen gelirden 532 milyon 346 bin 231 lira fazla harcama yapılmıştır. Buna göre, 1 Nisan 2019 tarihi itibarıyla firmalara ödenmesi gereken mal, hizmet alımı ve yapım işleri toplam tutarı 457 milyon 431 bin 302 liradır. Yine aynı tarih itibarıyla banka kredi borcu toplamı 1 milyar 583 milyon 39 bin 297 liradır."

Seçer, belediyenin vergi, hizmet, kira, ecrimisil ve idari para cezalarından oluşan 135 milyon 794 bin 623 lira alacağının bulunduğunu belirterek, konuyla alakalı takip sürecini başlattıklarını dile getirdi.

Orta vadede borçlanma politikaları yerine "Yap-işlet-devret", "İşlet-devret" gibi finansman yöntemlerinin uygulanmasının yerinde olacağını vurgulayan Seçer, "Ayrıca en kısa sürede belediye öz gelirlerinin bütçe içindeki payının yüzde 15'ten yüzde 25'ler seviyesine çıkartılmasına yönelik her türlü tedbir alınacaktır." diye konuştu.

Bir gazetecinin, belediyeye müfettiş talebinin olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine Seçer, "Şu anda yaptığımız çalışmalarda müfettiş isteyecek herhangi bir durum önümüze gelmedi ama çalışmalarımız bütün dairelerde, özellikle ihalelerin, yatırımların yani paranın olduğu bütün bölümlerde devam ediyor. Böyle bir ihtiyaç hasıl olursa tabi ki ben görevimi yapmakla mükellefim." dedi.

Seçer, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, kentte hayata geçirilmesini planladıkları projeleri anlattı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA