5 Temmuz 2025 Cumartesi

09:44   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: PATRON ÇıLDıRDı, ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARı GÖZALTıNA ALıNDı.   09:39   MUHITTIN BÖCEK GÖZALTıNA ALıNDı... BURHANETTIN BULUT: "SIYASI INTIKAM AMACıYLA YARGıYı SOPA YAPANLARıN DERDI HUKUK DEĞIL, KENDI IKTIDARLARıNı KORUMAK"   09:01   GÖKHAN GÜNAYDıN: ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ GÖZALTıNDA   08:56   ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE: SABAH ANKARA’DA EVIMDEN GÖZALTıNA ALıNDıM   23:54   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA: "NEREYE GÖTÜRÜLDÜKLERINI BULMAYA ÇALıŞıYORUZ"   18:10   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA:    17:59   DORUK DÖRÜCÜ ADLI KONTROL TEDBIRI UYGULANARAK SERBEST BıRAKıLDı   17:49   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... ANKARA 26. ASLIYE CEZA MAHKEMESI, BIR KEZ DAHA GÖREVSIZLIK KARARı VEREREK, DOSYAYı ANKARA BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI 5. CEZA DAIRESI’NE GÖNDERDI   16:55   ÖZGÜR ÖZEL: "İMAMOĞLU’NU RISK OLARAK ORTADAN KALDıRMAK IÇIN HER ŞEYI DENIYORLAR. EN SON BIR ROKETATARLA SALDıRACAKLAR"   15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:15   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU   09:55   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:30   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:20   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:10   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:25   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:59   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:51   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR  
 
     
   

‘Her Alanda Örgütlülük Çok Önemli’


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nde işçilerle birlikte alanlara indi. Başkan Özyiğit, hayatın her alanında örgütlülüğün çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bugün her zamankinden daha fazla bir katılımla 1 Mayıs’ı kutluyoruz. Bunun Mart’ın sonunda gelen bir enerji olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

Tarih : 2 Mayıs 2019 Perşembe 14:09   Okunma : 1439

Mersin’de yapılan 1Mayıs kutlamaları, eski Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde saat 16.00’dan itibaren işçi ve memur sendikaları, siyasi partiler ve derneklerin kortejlerini oluşturmasıyla başladı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kortejlerin oluşturulduğu esnada vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar, Özyiğit ile adeta fotoğraf çektirme yarışına girdiler.

Kortejlerin oluşturulmasının ardından İnönü Bulvarını takip ederek Cumhuriyet Alanına doğru yürüyüşe geçildi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yaşasın 1 Mayıs” yazılı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) pankartının arkasında yürüdü.

            CHP kortejinde, Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin milletvekilleri Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır, Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve çok sayıda partili yer aldı.

 

Yürüyüş esnasında gazetecilerin soruları üzerine açıklamalarda bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Her alanda örgütlülük çok önemli. Bugün burada işçilerimizle birlikte alanlardayız. Görüyoruz ki bugün her zamankinden daha fazla bir katılımla 1 Mayıs’ı kutluyoruz. Bunun Mart’ın sonunda gelen bir enerji olduğunu düşünüyorum. Halkın umutlarının yeşerdiğini görüyorum. Yaşasın emekçilerin dayanışması diyor, bütün emek dünyasının işçi bayramını kutluyorum” dedi. 

            Sendika, siyasi parti ve dernek kortejlerinin Cumhuriyet Alanı’na ulaşmasının ardından Tertip Komitesi adına hazırlanan 1 Mayıs bildirisini DİSK/Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy okudu. Göksoy konuşmasına, “Selam olsun bu memleketin gerçek sahiplerine, işçilere, emekçilere, selam olsun iş, adalet, özgürlük için bu ülkenin 1 Mayıs meydanlarında buluşanlara” ifadelerini kullanarak başladı.

            Tertip komitesini oluşturan sendikaların yaptığı açıklamaların ardından, Yenişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mustafa Özarslan konseri başladı. Özarslan konserinde ‘Dadaloğlu’, ‘Bilmem şu feleğin bende nesi var’, ‘Delilo’ gibi sevilen türkü ve halayları seslendirdi. Yaklaşık 2 saat süren konserde alanda bulunanlar halaylar eşliğinde doyasıya eğlendi.

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ-YENİŞEHİR, ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA