19 Aralık 2025 Cuma

14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"  
 
     
   

Sahil Güvenlikten Mersin Açıklarında Tatbikat


Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığınca Mersin açıklarında düzenlenen tatbikatta senaryo gereği suda mahsur kalan düzensiz göçmenler kurtarıldı.

 

Tarih : 16 Mayıs 2019 Perşembe 12:44   Okunma : 1352

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığınca Mersin açıklarında düzenlenen tatbikatta senaryo gereği suda mahsur kalan düzensiz göçmenler kurtarıldı.

Akdeniz'de yaşanabilecek tehditlere karşı etkin ve koordineli müdahale için Mersin Valiliği koordinesinde, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı öncülüğünde "bölgesel arama-kurtarma tatbikatı" yapıldı.

Tatbikat senaryosuna göre, düzensiz göçmenleri taşıyan ticari bir yat, Mersin'in 15 mil açığında kuru yük gemisiyle çarpışarak battı.

Düzensiz göçmenlerin bir kısmı yük gemisince kurtarılırken, bir kısmı da suda mahsur kaldı. İhbar üzerine sahil güvenlik ekipleri, deniz ve havadan bölgeye ulaşmak için harekete geçti.

Tatbikatta, ilk olarak sudaki 2 kişi helikopterle yanlarına inen personel tarafından kurtarılarak "TCSG Yaşam" gemisine taşındı.

Sahil güvenlik uçağınca da suda 5 kazazedenin daha tespit edilmesi üzerine, sudaki noktaya işaret fişeği atıldı. İşaretin ardından TCSG Yaşam'ın acil müdahale botları harekete geçerek 5 kişiyi daha gemiye çıkardı.

Hava kuvvetleri uçağından paraşütle suya atlayan 3 uzman personel de 3 düzensiz göçmeni Akdeniz'in zorlu sularından kurtararak, TCSG Yaşam'a götürdü. Sudaki 3 kazazede de Türk sahil güvenlik botu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen botla aynı gemiye taşındı.

İkazlara uymayan gemiye müdahale edildi

Senaryonun başka bir aşamasında ise kuru yük gemisine yönelik telsiz çağrılarına cevap alamayan ekipler, geminin kaçırılmış olması ihtimaline karşı operasyona başladı. İlk olarak TCSG-304 botuyla önü kesilerek önleme manevrası yapılan kuru yük gemisi hareket etmeyi sürdürünce, Sahil Güvenlik Komutanlığı özel harekat personeli önce helikopterle sonra da botlarla gemiye çıkarıldı.

Gemi personeli ve düzensiz göçmenleri tahliye eden ekipler, bu sırada bir kişinin gemide yangın çıkardığını belirleyerek durumu koordinasyon merkezine bildirdi.

Yangının söndürülmesinin ardından, tatbikat başarıyla tamamlandı.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek koordinesindeki tatbikata, 200'den fazla personel ile 2 sahil güvenlik korveti, 5 bot, 3 helikopter, 1 uçak ve çok sayıda sahil güvenlik unsuru katıldı.

Paylaş :
Etiketler :  mersin, sahil, güvenlik, tatbikat, akdeniz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA