19 Aralık 2025 Cuma

14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"  
 
     
   

Önce İyi Niyet Gerek


Vahap Seçer, Mersin’in kentsel gelişim stratejisi için belirleyeceği yol haritasını, deneyimli siyasetçi Bedrettin Gündeş ve ekibiyle oluşturuyor.

 

Tarih : 26 Mayıs 2019 Pazar 23:14   Okunma : 3291

Mersin, Türkiye’nin demografik ve kültürel yapısı açısından çok farklı etnik, dini, sosyo-ekonomik, coğrafi ve stratejik konumdaki nadir bölgelerinden biridir. Kentimiz ülkemizin liman, tarım, turizm ve lojistik merkezlerinden biri olmakla birlikte siyasal yapısıyla da tartışmasız olarak her dönem gündemdeki yerini korumuştur.

Ülke ekonomisine katkısı bakımından Türkiye’nin her daim ilk 10 ili arasında yer alan Mersin’in, bütün bu stratejik önemini, bölge ve ülke üzerindeki etkisini hepimiz biliyoruz. Yeni dönemde ise Büyükşehir çalışmalarının, yönetsel değişimi ve değişkenleriyle birlikte dünya gündemini, ülke gelişimini de takip edecek bir anlayışa sahip olacağı kanısındayız.

Bu bakımdan, Büyükşehir yönetiminde Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı için Bedrettin Gündeş’i görevlendirmiş olması, bölgemizin ve Mersin özelinde farklılıkların birlikteliği açısından, olumlu bir durum şeklinde düşünebiliriz.

Gündeş: Kent Kurultayı Düşünülmeli.

Spor, Sanat, Sivil Toplum ve iş dünyasının özetle kentle iç içe geçmiş geçmişiyle, hemen her kesimin ilgi ve saygı odağı haline gelmiş bir siyasal karakterin kentimiz için önemli avantajlar sağlayacağı açıkça görülüyor. Ne var ki Bedrettin Gündeş,  gerek kentin ve gerekse bölgedeki siyasal baskı- çıkar gruplarının yönetiminde nasıl bir yol izleyecek? Bu konuya ilişkin daha önceki tecrübeleriyle verdiği yanıt şöyle: Genişletilmiş Kent Kurultayı düşünülmeli ve bu yapı 3 ayda bir toplanarak, oluşacak bilim- danışma kurulu benzeri bir yapılanma sayesinde, karşılaşılan engeller ve alınması gereken tedbirlerle birlikte bir yol haritası planlanmalıdır.

Mersin, deyim yerinde ise İstanbul’un mikro modelidir. Hemen her dönemde ekonomi, kültür ve etkinlik alanı geniş olan Bakan ve Parti Genel Başkan Yardımcıları’nın birçoğu Mersin kökenli olmasına rağmen, kentin gelişimi üzerine yapılan değerlendirmeler ve dahası olumsuz algılar, bir türlü değiştirilememiştir. Mersin, Bürokratlar açısından da önemli bir saha ve tecrübe okulu niteliğindedir. Aynı zamanda burada görev yapan bürokratlardan, Vali, Emniyet Müdürü, Kaymakam, İl Müdürlüğü ve benzeri görevlerde bulunan birçok yönetici için de güzel bir yönetsel ustalaşma alanıdır.

Bu itibarla, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Strateji Geliştirme Dairesi ile ilgili Araştırma Geliştirme birimleri çalışan ve yöneticilerinin, kentimizin iş dünyası başta olmak üzere, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, ilçe belediye başkanlıklarımız ile bütünleşik, kent için hemhal olmuş bir yönetim anlayışına ihtiyacı var.

Şu halde Mersinli’ler olarak Bedrettin Gündeş ve ekibine yardımcı olmak ve mevcut elverişli durumu, olumlu alanlara yaymak için iyi bir avantaj yakalamış durumdayız. Rant, Avanta, sürekli geçmişle hesaplaşma ve benzeri kavram, olgu ve olayları bir yana bırakıp, seçim değil geçim, işsizliği azaltma, yatırım ve istihdam başta olmak üzere kent belleğine dayanan işleri gerçekleştireceğine inanıyoruz. Gündeş’in özgün ve uluslararası alanda örnek haline gelecek çalışmaları ve uygulamaları hep birlikte ve uygar bir imza ile atacağına şüphemiz yoktur. Bu birlikteliği sağlamak için yapılacak çalışma ve etkinliklere yönelik olarak, Sayın Bedrettin Gündeş’in benzetmesine üç nokta koyalım…“Birlikteliğin sağlanması için vizyon ve iyi niyet gerekli.”.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  başkan, vahap, seçer, mersin büyük şehir belediyesi, bedrettin gündeş, önce iyi niyet gerek

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Haşim Uslu - Tarih : 27/5/2019 - 23:40:58
    Bir AK Partili olarak bu değerli insanı kadrosuna dahil eden Vahap seçeri kutlamak gerek. Bedrettin herkesin saygı duyduğu bir belediyecidir. Allahım esirgesin işallah.

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA