18 Ocak 2026 Pazar

13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Ve Sarıkeçili Yörükler, Elazığ İçin El Ele Verdi


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Elazığ’da yaşanan depremin ardından yaraların sarılması için imkanlarını seferber etmeyi sürdürüyor. Mersin’in kırsalında yaşayan Sarıkeçili Yörükler, tek geçim kaynakları olan keçileri, Elazığ’daki depremzedeler için bağışlamıştı. Büyükşehir Belediyesi, keçileri kırsal bölgelerden mezbahalarına taşıyarak kesim ve paketleme işlemini gerçekleştirdi. Büyükşehir’in et nakil aracı ve bir adet transfer aracıyla bağışlar, 6’sı Sarıkeçili Yörükler’den oluşan toplam 8 kişilik ekiple bölgeye doğru yola çıktı.

 

Tarih : 6 Şubat 2020 Perşembe 01:20   Okunma : 1804

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Elazığ depreminin yaşandığı andan itibaren bölgeye yardım iletmeyi sürdürüyor. Mersin’in kırsal kesimlerinde yaşayan ve tek geçim kaynakları keçi olan Sarıkeçili Yörükler, “can dostum” diye nitelendirdikleri keçileri, bölgedeki depremzedeler için bağışlamıştı. Sarıkeçililer Yaşatma ve Dayanışma Derneği çatısı altında bir araya gelen Sarıkeçili Yörükler, Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak, bağışlarının bölgeye ulaştırılması için talepte bulundu.

Mersin’in çeşitli kırsal bölgelerinden bağışlanan keçileri, Gülnar Mezbahası’na taşıyan Büyükşehir Belediyesi, burada bağışların kesim işlemini gerçekleştirdi. Ardından Yakaköy Mezbahası’nda parçalama ve paketleme işlemleri tamamlanan bağışlar, Büyükşehir Belediyesi’nin et nakil aracı ve bir transfer aracıyla 6’sı Sarıkeçili Yörükler’den oluşan 8 kişilik ekiple Büyükşehir Belediyesi’nin Aşhanesi’nden bölgeye doğru yola çıktı.

Büyükşehir, bağışların bölgeye ulaşması için tüm imkanlarını sundu

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’nin ortak çalışmasıyla mezbahalarda veteriner hekimler nezaretinde kesimi gerçekleştirilen keçiler, hijyenik ortamda paketlenerek, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere muhafaza edildi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, konunun kendilerine ulaştığı andan itibaren imkanlarını seferber ettiklerini ifade ederek, “Bu durum söz konusu olunca, biz de Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığımızla iletişime geçtik. Bu konuyu en güzel şekilde nasıl sonuçlandırabileceğimizi konuştuk. Kendi mezbahamız, araçlarımız var. Toplanılan keçilerin hijyenik ortamda kesimi, parçalanması ve paketlenmesi noktasında çalışabileceğimizi kararlaştırdık. Ardından hayvanların bölgeden toplanması konusunda yardımcı olduk. İlgili mezbahamıza getirildi, parçalanmak üzere başka bir yere naklettik. Paketlenerek, şu anda da bölgeye ulaşmak üzere hazır hale getirdik” diye konuştu.

Geçim kaynaklarını, Elazığ için bağışladılar

Sarıkeçililer Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Pervin Savran ise depremzedelerin yaşadıkları acıyı, “can dostları” diye nitelendirdikleri, tek geçim kaynakları olan keçileri bağışlayarak paylaşabileceklerini düşündüklerini belirtti. Konargöçer bir yaşam biçimine sahip olduklarını sözlerine ekleyen Savran, Mersin’in Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Silifke ilçelerinde kışı geçirdiklerini, yaz aylarında ise Karaman, Konya, orta Toroslar’daki yaylalarda olduklarını belirtti. Savran, yapılan bağışla ilgili şunları söyledi:

“Göçebe Yörükler’in elinde ne vardır? Can yoldaşımız olan keçilerimiz vardır. Biz 365 günü onlarla birlikte geçiriyoruz. Gönlünden kopan herkes, inanılmaz bir sevgi ve mücadeleyle en sevdiği, en çok vakit geçirdiği keçisini getirip bağışladı. Hem geçmiş olsun temennilerini iletelim, hem de depremzede vatandaşlar için çorbada bizim de bir tuzumuz olsun, bölgeye varalım, yaraları az da olsa sarmaya çalışalım dediler. Ama maalesef araç konusunda, ulaşım konusunda, veteriner hekim nezaretinde mezbahada hijyenik bir kesim süreci gibi imkanlarımız ve gücümüz yoktu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız’a ulaştık. Sağ olsunlar, düşündüğümüzden daha büyük destekte bulundular. Her şey bir yana, Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e özellikle içtenlikle teşekkürlerimizi iletiyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SARIKEÇİLİ YÖRÜKLER, VAHAP SEÇER, DEPREM, ELAZIĞ, MALATYA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA