2 Haziran 2026 Salı

10:10   MERSIN’DE NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU! METRELERCE DERINLIKTEKI KUYUDAN BÖYLE ÇıKARıLDı   09:50   TARSUS’TA DEV TURNUVA BAŞLADı: 53 KÖY SAHAYA İNDI, ÖDÜL TAM 300 BIN LIRA!   01:40   A MILLI TAKıM FıRTıNA GIBI BAŞLADı! KUZEY MAKEDONYA KARŞıSıNDA GOL ŞOV: EREN ELMALı’DAN KORKUTAN HABER   01:35   SIYASETIN GÜNDEMI SARSıLDı: ÖZGÜR ÖZEL’IN ÇAĞRıSı YANıT BULDU! KURULTAY İÇIN KRITIK EŞIK AŞıLDı   23:53   TOROSLAR’DA SANAT VE HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN YıLDıZ’DAN EDEBIYAT DÜNYASıNA DEV ÇıKARMA!   22:21   MERSIN’DE GEZI’NIN 13. YıLıNDA ÇOK SERT AÇıKLAMA: ’HALKıN İRADESINE AÇıK BIR MÜDAHALEDIR!’   20:46   İBB DAVASı’NDA 42’INCI GÜN... TUTUKLU ALPER AYDıN: “AK PARTI’YE DE CHP’YE DE IŞ YAPTıM, BEN REKLAMCıYıM"   20:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MUTLAK BUTLAN" KARARıNA TEPKI GÖSTEREN ESKI 221 VEKILE TEŞEKKÜR   20:42   DORUK MADEN IŞÇILERININ BEYPAZARı’NDA BEKLEYIŞI SÜRÜYOR... İŞÇILER, PERŞEMBE GÜNÜ YıLDıZLAR HOLDING ÖNÜNDE TOPLANACAK   20:39   TBMM BAŞKANLıĞı GÜNDEME ALDı: CHP GRUP TOPLANTıSı’NDA ÖZGÜR ÖZEL KONUŞACAK   10:15   CHP’DE HAREKETLI GÜN: ÖZGÜR ÖZEL DÜĞMEYE BASTı! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY VE YENI MYK HAMLESI   10:10   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM! ALI SAMSA KARAMEHMET SPOR SALONU BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI   05:39   HOPA’DAN KEMALPAŞA’YA DALGA DALGA YAYıLAN ÖFKE VE ÖZLEM: METIN LOKUMCU’NUN 15. YıLıNDA DIK DURUŞ!   04:59   ARDA GÜLER TARIH YAZDı! ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ONUR: REAL MADRID’IN GENÇ YıLDıZı ZIRVEDE   23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!   22:17   İSTANBUL BAROSU’NDAN ’GEZI’ AÇıKLAMASı: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNı ORTADAN KALDıRMAYA KADAR VARDı!"   21:57   GEZI’NIN YıL DÖNÜMÜNDE TKP BEŞIKTAŞ’TA AÇıKLAMA YAPTı: "SAHTE HESAPLAŞMALARDAN KURTULMALıYıZ"   21:55   GEZI’NIN 13. YıLıNDA TAKSIM’DE AÇıKLAMA: GEZI, SADECE BIR PARK DEĞIL ADALET TALEBIDIR   21:49   TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’IN BAŞKANLıĞıNDA MYK TOPLANTıSı... ZEYNEL EMRE: YARıNDAN ITIBAREN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY IÇIN IMZA TOPLAMAYA BAŞLAYACAĞıZ   10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’  
 
     
   

Yeşilboğaz:“Yapanın Yanına Kâr Kalmadığı Adalet Sistemi Sağlanmalı”


Mersin’de Eski Mezitli Mahallesi’nde 22 Kasım 2019 tarihinde, 74 dönümlük hazine arazisindeki 1511 kızılçam ağacı bir gecede tek başına kestiğini öne süren ve hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edilen Mehmet Şenol’un ağaçları, 2’si 18 yaşından küçük 4 köylüsüyle birlikte kestiği öğrenildi.

 

Tarih : 13 Mart 2020 Cuma 09:19   Okunma : 839

Mersin’de Eski Mezitli Mahallesi'nde 22 Kasım 2019 tarihinde, 74 dönümlük hazine arazisindeki 1511 kızılçam ağacı bir gecede tek başına kestiğini öne süren ve hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edilen Mehmet Şenol’un ağaçları, 2'si 18 yaşından küçük 4 köylüsüyle birlikte kestiği öğrenildi. Mehmet Şenol'un köylüsü olan ve ağaçları birlikte kestikleri belirlenen şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden M.Ş. tutuklandı, M.K adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 2 şüphelinin savcılıktan salıverildiği soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. Konuyu değerlendiren Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Burada önemli olan, kamuca sıkı takip ve duyarlı vatandaşların suçu bildirmeleridirYapanın yanına kâr kalmadığı adalet sistemini hep birlikte gerçekleştirmeliyiz” dedi.

“BURADA ÖNEMLİ OLAN, KAMUCA SIKI TAKİP VE DUYARLI VATANDAŞLARIN SUÇU BİLDİRMELERİDİR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mezitli orman alanında daha önce yapılan ağaç katliamına ilişkin girişimlerimiz neticesinde ilgili şahıs tutuklanmıştı. Kamuoyunun da çok ciddi bir baskısı ve takibi vardı. İlgili yerlerle görüşmemiz neticesinde, bu işin üzerine gidileceği, faillerinin mutlaka cezalandırılacağı ve elimizden giden orman arazisinin tekrar orman vasfına kavuşturulacağı bizlere söylenmişti. Ancak daha sonra, mahkeme tarafından tutuklu şahıs, tek başına bu işi yapması mümkün olmadığını iddia etmemize rağmen, tek kişi olduğunu iddia eden şahıs bir anda serbest bırakılmış, tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Bu konuda da kamuoyunda tepkimizi göstermiştik. Ancak bizi sevindiren; gerek bizim baro olarak, gerekse çevre örgütlerin ve duyarlı vatandaşlarımızın, bu işin takibi neticesinde iki şüpheli hakkında tekrar soruşturma başlamıştır. Burada önemli olan, olayın kamuca sıkı takibi ve vatandaşlarımızın duyarlılığı ile suçu bildirmeleridir.

“YAPANIN BİR KİŞİ OLMADIĞINI HEPİMİZ BİLİYORUZ”

Bu çevre bizim, bu doğa bizim. Bizim olduğu kadar yarın ki nesillerimizin. Sizlerden ricamız, bu hukuksuz eylemi gerçekleştirenleri, herkesin kamu birimlerine mutlaka bildirmesi ve hak ettiği cezayı mutlaka almasını sağlaması gerekiyor. Önümüzde şu an iki tane sorgu ifadesi var. Sorgu ifadelerinde şüphelilerden bir tanesinin tutuklandığını gördük. Bu sevindirici bir gelişme. Diğer şahıs hakkında dava açılacaktır ama adli kontrolle serbest bırakılmıştır. Bunların bir iki kişi olmadığını hepimiz biliyoruz. Toplum olarak, çevreye duyarlı vatandaşlar ve kurumlar olarak mutlaka bu işin üzerine gitmemiz gerekiyor. Yapanın yanına kar kalmadığı bir adalet sistemini hep birlikte gerçekleştirelim” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  YEŞİLBOĞAZ:“YAPANIN YANINA KÂR KALMADIĞI ADALET SİSTEMİ SAĞLANMALI”, ESKİ MEZİTLİ MAHALLESİ, MERSİN BAROSU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA