3 Haziran 2026 Çarşamba

15:36   CHP’DE TARIHI GRUP TOPLANTıSı: ’KÖPRÜLER ATıLDı, O DEFTERIN KAPANMASı İÇIN TEK YOL...’   15:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SALVO: ’O TOMA’NıN ŞOFÖR KOLTUĞUNDA SEN OTURUYORSUN!’   15:17   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE DEPREM ETKISI YARATACAK ÇıKıŞ: ‘MUTLAK SULTAN İLE MUTLAK BUTLAN İTTIFAK YAPTı!’   15:15   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SALLAYACAK ÇıKıŞ: ’BÜYÜK KUMPASA KARŞı DIRENECEĞIZ!’   14:59   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! ÖNDER SAV SESSIZLIĞINI BOZDU: ’O ŞEMSIYE DELINIRSE HERKES SAĞANAK ALTıNDA KALıR’   10:10   MERSIN’DE NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU! METRELERCE DERINLIKTEKI KUYUDAN BÖYLE ÇıKARıLDı   09:50   TARSUS’TA DEV TURNUVA BAŞLADı: 53 KÖY SAHAYA İNDI, ÖDÜL TAM 300 BIN LIRA!   01:40   A MILLI TAKıM FıRTıNA GIBI BAŞLADı! KUZEY MAKEDONYA KARŞıSıNDA GOL ŞOV: EREN ELMALı’DAN KORKUTAN HABER   01:35   SIYASETIN GÜNDEMI SARSıLDı: ÖZGÜR ÖZEL’IN ÇAĞRıSı YANıT BULDU! KURULTAY İÇIN KRITIK EŞIK AŞıLDı   23:53   TOROSLAR’DA SANAT VE HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN YıLDıZ’DAN EDEBIYAT DÜNYASıNA DEV ÇıKARMA!   22:21   MERSIN’DE GEZI’NIN 13. YıLıNDA ÇOK SERT AÇıKLAMA: ’HALKıN İRADESINE AÇıK BIR MÜDAHALEDIR!’   20:46   İBB DAVASı’NDA 42’INCI GÜN... TUTUKLU ALPER AYDıN: “AK PARTI’YE DE CHP’YE DE IŞ YAPTıM, BEN REKLAMCıYıM"   20:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MUTLAK BUTLAN" KARARıNA TEPKI GÖSTEREN ESKI 221 VEKILE TEŞEKKÜR   20:42   DORUK MADEN IŞÇILERININ BEYPAZARı’NDA BEKLEYIŞI SÜRÜYOR... İŞÇILER, PERŞEMBE GÜNÜ YıLDıZLAR HOLDING ÖNÜNDE TOPLANACAK   20:39   TBMM BAŞKANLıĞı GÜNDEME ALDı: CHP GRUP TOPLANTıSı’NDA ÖZGÜR ÖZEL KONUŞACAK   10:15   CHP’DE HAREKETLI GÜN: ÖZGÜR ÖZEL DÜĞMEYE BASTı! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY VE YENI MYK HAMLESI   10:10   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM! ALI SAMSA KARAMEHMET SPOR SALONU BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI   05:39   HOPA’DAN KEMALPAŞA’YA DALGA DALGA YAYıLAN ÖFKE VE ÖZLEM: METIN LOKUMCU’NUN 15. YıLıNDA DIK DURUŞ!   04:59   ARDA GÜLER TARIH YAZDı! ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ONUR: REAL MADRID’IN GENÇ YıLDıZı ZIRVEDE   23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!  
 
     
   

Rapor Verme Süresi 14 Güne Çıkarıldı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında, tek hekim tarafından 10 güne kadar rapor verme süresinin 14 güne çıkarıldığını açıkladı.

 

Tarih : 17 Mart 2020 Salı 10:59   Okunma : 3408

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Yurtdışından gelen vatandaşlara, Z03.8 ve Z03.9 tanıları halinde tek hekim tarafından 14 güne kadar istirahat, iş göremezlik raporu verilebilecek ve iş göremezlik ödeneği SGK tarafından karşılanacak" diye konuştu.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Selçuk yazılı açıklamasında, "Kronik hastalarımızın 1 Mart ve sonrasında süresi dolan sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak. Yeniden reçete düzenlemelerine gerek kalmayacak. Kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme alan hastaların yeniden reçete düzenletmelerine de gerek kalmayacak" ifadelerini kullandı.

'SGK TARAFINDAN KARŞILANACAK'

Bakan Selçuk, böylelikle kronik hastaların ve yüksek risk grubunda bulunanların reçete yazdırmak için sağlık hizmeti sunucularına başvurma zorunluluğu olmayacağını belirterek, bu sürede ilaç ve tıbbi malzemelerin bedelini de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılayacaklarını bildirdi. Vatandaşları, Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs riskine karşı önerilen 14 kurala hassasiyetle uyması konusunda uyaran Bakan Selçuk, 14 gün karantina süresini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Yurtdışından gelen vatandaşlara, Z03.8 ve Z03.9 tanıları halinde tek hekim tarafından 14 güne kadar istirahat, iş göremezlik raporu verilebilecek ve iş göremezlik ödeneği SGK tarafından karşılanacak."  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA