11 Mart 2026 Çarşamba

10:45   MERSIN’E AVRUPA’DAN DEV BÜTÇE! TAM 1 MILYON EURO: DENIZLER YAPAY ZEKAYLA KORUNACAK   10:42   İBB DAVASıNDA 3. GÜN TANSIYONU: "EL SALLAMA" KRIZI SALONU KARıŞTıRDı!   10:17   SıĞıNMA KARARıNDAN ŞOK VAZGEÇIŞ: İRANLı KADıN FUTBOLCU ÜLKESINE DÖNÜYOR!   09:30   İMAMOĞLU’NDAN MAHKEME HEYETINE SERT TEPKI: "BU YAPıLAN YÜZ KARASıDıR!"   09:01   MERSIN’DE EVLER FABRIKAYA DÖNÜŞTÜ: 4 BIN KADıN KENDI İŞININ PATRONU OLDU!   08:15   YUMURTALıK’TA DEV AILE SOFRASı: BAŞKAN ALTıOK PERSONELIYLE İFTARDA BULUŞTU!   08:01   SıĞıNMAEVI SAYıSıNDA BÜYÜK ÇELIŞKI! DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN BAKANLıĞA SERT TEPKI: "İSTATISTIKLE GEÇIŞTIRILEMEZ!"   01:05   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı: BAŞKAN SEÇER ŞEHIT YAKıNLARı VE GAZILERLE BULUŞTU!   01:04   AVRUPA BU GALIBIYETI KONUŞUYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN GALATASARAY’A ’LIVERPOOL’ MESAJı!   01:03   MHP’LI LEVENT UYSAL ANKARA’Yı MERSIN İÇIN HAREKETLENDIRDI: ELEKTRIK, AFET VE BORÇ ÇıKMAZıNA NEŞTER!   01:01   GALATASARAY AVRUPA’Yı TITRETTI! LIVERPOOL, RAMS PARK’TAN ÇıKAMADı: ASLAN’DAN ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ADıM   10:05   MERSIN MODELI TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLUYOR: KENTIN GELECEĞINE 262 GÖNÜLLÜ AKıL YÖN VERIYOR!   10:01   FARUK MEHMET AKAR’DAN EMEKLI ÇıKıŞı:    18:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: “BU TIYATRO DEĞIL, REZALET!” | İBB DAVASıNDA NELER YAŞANDı?   17:39   CHP’LI GÖKÇEN’DEN İBB DAVASı İÇIN SERT ÇıKıŞ: "BU BIR MAHKEME DEĞIL, İNFAZ MANGASıDıR!"   17:31   MERSIN’DE DEV OPERASYON: DENIZI KIRLETEN GEMIYE 13 MILYON TL CEZA!   17:23   EKONOMIDE ’BORÇ ŞAHLANDı’ ALARMı! MILYONLARCA KIŞI VE İŞLETME İCRA KıSKACıNDA: İŞTE KORKUTAN RAKAMLAR   17:18   EMEKLIDEN İKTIDARA SERT ’SANDıK’ MUHTıRASı: "MUTFAKTA YANGıN, SOKAKTA İSYAN VAR!"   17:10   KULLANMADıĞıNıZ SUYUN FATURASı NEDEN GELIYOR? BAŞKAN SEÇER GERÇEĞI AÇıKLADı: "O PARA BIZIM CEBIMIZE GIRMIYOR!"   17:06   "1 MILYON METREKARELIK DEĞIŞIM BAŞLADı: TOROSLAR’ıN 5 MAHALLESINE YEPYENI YAŞAM ALANı!"  
 
     
   

Başkan Özyiğit, “Çanakkale, Hürriyetin İlk Adımıydı”


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Özyiğit, mesajında Çanakkale’deki zaferin Anadolu’nun özgürlüğünün ilk adımı olduğuna vurgu yaptı.

 

Tarih : 18 Mart 2020 Çarşamba 12:37   Okunma : 1173

“18 Mart 1915’te Çanakkale’de yakılan meşale, istiklal mücadelesinde olduğu gibi bugün de tam bağımsız bir ülke isteyenlerin önünü aydınlatmaya devam etmektedir.” diyen Başkan Abdullah Özyiğit, mesajında şu ifadelere yer verdi: “18 Mart: Edirne’den Ardahan’a, Sinop’tan Mersin’e yurdun her karış toprağı için savaşan, cephede; sırt sırta, omuz omuza ve kardeşçe din, dil ve mezhep fark etmeksizin tüm gücü ve inancıyla direnenlerin en kutsal günü olmuştur. İtilaf Devletleri’ne karşı, azim ve mücadele ruhu ile ve tüm olanaksızlıklara karşın atalarımız bu toprakları korudular, geri dönmeyi hiç düşünmeden bize dünyanın en muhteşem mirasını bıraktılar.  Sayısız kahramanlıkların yaşandığı kurtuluş mücadelesinin ilk adımı ve en büyük ilham kaynağı olan Çanakkale Zaferi 105’inci yılında dahi bize ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. 18 Mart 1915’te Çanakkale’de yakılan meşale, istiklal mücadelesinde olduğu gibi bugün de tam bağımsız bir ülke isteyenlerin önünü aydınlatmaya devam etmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur’ sözlerinden de anlaşılacağı üzere şehitlerimizin hürriyet ve istiklal uğruna sergilediği kahramanlıklar bizler için her zaman gurur ve onur kaynağı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, ulusumuzun 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale  Zaferi’ni kutluyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA