12 Haziran 2026 Cuma

16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"   16:55   AĞRı’DA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN IRMAK AYŞE KOPARAN, İZMIR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   16:53   SILIVRI’DEN SESLENEN DILEK KAYA İMAMOĞLU: ÇıPLAK ARAMA IŞKENCEDIR   14:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN, TARSUS’TA SU KANALLARıNı INCELEDI: BU IHMAL ÖLÜME DAVETIYE ÇıKARıYOR!   14:56   ÜNLÜLERE YÖNELIK UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı... EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "ÖNCELIKLE UYUŞTURUCU BARONLARıNıN YAKALANARAK GÖZALTıNA ALıNMASı GEREKIR"   14:55   CHP PARTI MECLISI TOPLANDı   14:28   ALI MAHIR BAŞARıR: "BUNLARıN 80 DARBECILERINDEN HIÇBIR FARKı YOKTUR"   13:52   RTÜK’TEN 6 KANALA IDARI PARA CEZASı: ÖZGÜR ÖZEL YAYıNıNA    13:50   ZEYNEL EMRE’DEN CHP PM’DEN 28 ISTIFAYA DAIR AÇıKLAMA:    22:45   KıLıÇDAROĞLU 9 VEKILI DISIPLINE SEVK ETTI, ÖZEL CEPHESINDEN ’GEÇERSIZ’ ÇıKıŞı!   19:11   CHP’DE DEPREM! 9 MILLETVEKILI İÇIN KESIN İHRAÇ İSTEMI: ’ARıNMA SIYASETI BAŞLADı’   17:50   CHP’DE DOKUZ MILLETVEKILI DISIPLINE SEVK EDILDI! UMUT AKDOĞAN’DAN TÜZÜK GÖNDERMELI İLK AÇıKLAMA   16:55   LÜTFÜ SAVAŞ: ’HEPIMIZ PARTIYE ÜYEYIZ’   16:50   SILIVRI’DEKI İBB DAVASıNDA SALONDAKILERI AĞLATAN SAVUNMA! ’UTANAN VARSA ÇıKABILIR, BEN UTANMıYORUM...’   16:37   CHP’DE KURULTAY DEPREMI: 76 İL BAŞKANıNDAN TARIH VEREREK ÇOK NET MESAJ! ’ÖNCÜLERIMIZ ÖZEL VE İMAMOĞLU’   16:35   LIVANELI VE AKBAYRAM’DAN CHP’YE ’MUTLAK BUTLAN’ TEPKISI: ÜNLÜ SANATÇıLAR ESERLERININ KULLANıMıNı ENGELLEDI!   16:22   AKıN GÜRLEK, "ÇıPLAK ARAMA" SORUSUNA YANıT VERMEDI: “TOPLANTıM VAR“   16:21   İSTANBUL BAROSU KADıN HAKLARı MERKEZI: KADıNLARıN BEDENLERINI VE ANNELIKLERINI BIR BASKı ARACıNA DÖNÜŞTÜRENLER UTANMALıDıR   16:21   MEZITLI BELEDIYESI’NIN DÜZENLEDIĞI 7’NCI ÖRTÜALTı ÜZÜM FESTIVALI, SONA ERDI  
 
     
   

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE`DE İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLERİ TAM ANLAMIYLA TESİS EDECEĞİZ, İTİBARLI BİR ADALET SİSTEMİNE KAVUŞACAĞIZ. CEMAL KAŞIKÇI`NIN HATIRASININ ÖNÜNDE BUNUN SÖZÜNÜ BİR KEZ DAHA VERİYORUM


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Washington Post gazetesine taziye ziyaretinde bulundum. Cemal Kaşıkçı, Washington Post`un değerli bir yazarıydı… Petro-dolarlarla insan öldüren prenslerin olduğu bir düzeni reddediyoruz. Türkiye`de insan hakları ve özgürlükleri tam anlamıyla tesis edeceğiz, itibarlı bir adalet sistemine kavuşacağız. Cemal Kaşıkçı`nın hatırasının önünde bunun sözünü bir kez daha veriyorum” dedi.

 

Tarih : 12 Ekim 2022 Çarşamba 22:16   Okunma : 987

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Washington Post gazetesine taziye ziyaretinde bulundum. Cemal Kaşıkçı, Washington Post`un değerli bir yazarıydı… Petro-dolarlarla insan öldüren prenslerin olduğu bir düzeni reddediyoruz. Türkiye`de insan hakları ve özgürlükleri tam anlamıyla tesis edeceğiz, itibarlı bir adalet sistemine kavuşacağız. Cemal Kaşıkçı`nın hatırasının önünde bunun sözünü bir kez daha veriyorum” dedi.

ABD`de bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Washington Post gazetesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, 2 Ekim 2018`de İstanbul`daki Suudi Konsolosluğu`nda öldürülen Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı için gazeteye taziye ziyaretinde bulunduğu belirtti.

Kılıçdaroğlu`nun Türkçe ve İngilizce olarak yayınladığı mesaj ise şöyle:

“BU KORKUNÇ CİNAYET İLE YALNIZCA FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL İNSANLIK DA BÜYÜK YARA ALDI”

“Washington Post gazetesine taziye ziyaretinde bulundum. Cemal Kaşıkçı, Washington Post`un değerli bir yazarıydı. Kaşıkçı cinayeti, İstanbul`da Suudi Arabistan Konsolosluğu`nda işlendi. Bu korkunç cinayet ile yalnızca fikir özgürlüğü değil insanlık da büyük yara aldı.
Türkiye`de işlenen bu cinayetin davasının Suudi Arabistan`a devredilmesi, Türkiye`nin egemenlik haklarına yapılmış büyük bir hakarettir. Kendi topraklarımızda bu cüret gösterilebilmiştir. Şu çok açık ki hem Türkiye hem ABD, petro-dolarlar karşısında demokraside sınıfta kaldı.

“TÜRKİYE`DE İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLERİ TAM ANLAMIYLA TESİS EDECEĞİZ”

Petro-dolarlarla insan öldüren prenslerin olduğu bir düzeni reddediyoruz. Türkiye`de insan hakları ve özgürlükleri tam anlamıyla tesis edeceğiz, itibarlı bir adalet sistemine kavuşacağız. Cemal Kaşıkçı`nın hatırasının önünde bunun sözünü bir kez daha veriyorum.”

Kılıçdaroğlu`nun mesajının İngilizcesi de şöyle:

“I paid a visit to The Washington Post to express our condolences for the assasination of Jamal Khashoggi who was a valuable columnist for their newspaper. The Khashoggi assassination was committed at the Saudi Arabian Consulate in Istanbul. With this terrible assassination, not only freedom of thought, but also humanity suffered great wounds. Transferring the murder case of Khashoggi to Saudi Arabia is a great insult to Turkey`s sovereignty. This outrageous murder was committed in our lands. Both Turkey and the US failed in respecting democracy against the petro-dollar order. We reject a system where petro-dollar princes commit murder. We will establish human rights and freedoms in Turkey to the full, and we will have a respectable justice system. In front of the memory of Jamal Khashoggi, I promise this once again.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA