26 Nisan 2024 Cuma

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

Engin Özkoç, “Fabrikayı verirseniz, ant olsun, yeri göğü inletiriz”


Partisinin 25 milletvekiliyle Tank Palet’in özelleştirilme kararına karşı Sakarya’da eylem gerçekleştirip basın açıklaması düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Fabrikayı verirseniz, ant olsun, milletvekili arkadaşlarımla yeri göğü inletiriz” dedi.

 

Tarih : 12 Ocak 2019 Cumartesi 10:50   Okunma : 1152

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un öncülüğünde, partinin 2 genel başkan yardımcısı da dâhil olmak üzere 25 milletvekiliyle Sakarya’ya gelerek Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi kararına tepki gösterdi.

KATILAN MİLLETVEKİLLERİ

Önce yürüyüş ardından basın açıklaması şeklinde gerçekleşen eyleme, CHP Grup Başkanvekili Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un yanı sıra; Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Ankara Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ve Tahsin Tarhan, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ve Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya katıldı.

TANK PALET TSK DEMEK

CHP Sakarya İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık, Harb-İş Sakarya Şube’sinin önüne kadar yürüdü. Burada bir basın açıklaması yapan CHP heyeti adına önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba söz aldı. Ağbaba, Tank Palet Fabrikası’nın Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) demek olduğunu kaydetti ve kararı bu nedenle meşru bulamayacaklarını ifade etti. Parti olarak bu süreçte Harb-İş Sendikası ile fabrika işçilerinin yanında yer alacakları sözünü veren Ağbaba, şöyle konuştu:

KATAR’A TAŞERON OLAMAZ

“2’nci Ordu Komutanlığı özel firmaya ya da başka bir devletin emrine verilip özelleştirilemiyorsa Tank Palet Fabrikası da özelleştirilemez, özelleştirilmesi düşünülemez. Satmak vatana ihanettir. Eğer bu kararı destekliyorsanız Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanet ediyorsunuz demektir. Bu bir siyasi parti meselesi değildir. Fabrikanın satışına hep birlikte karşı çıkmalıyız. Tank Palet işçisi Katar’a taşeron olamaz.

” FABRİKAYI VEREN HAİNDİR

Ağbaba’dan sonra konuşan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da konunun parti meselesi olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, “Bu, Kurtuluş Savaşı’nda destan yazan Sakarya’nın, bu milletin meselesidir” diye konuştu. BMC ve Ethem Sancak hakkında da ağır ifadeler kullanan Özkoç, firmaya Katar’ın ortak olduğunu, ayrıca büyük hisseli bir ortağın daha bulunduğunu, devletin de verdiği Furkan Para.

Paylaş :
Etiketler :  SAKARTA, TANK PALET, ENGİN ÖZKOÇ, ALİ MAHİR BAŞARIR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA