16 Nisan 2024 Salı

15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU AÇIKLANDI   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   13:01   AKP`DE ISTAKOZ KRİZİ   12:20   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN KEŞAN BELEDİYESİ`NİN ÖNCEKİ DÖNEM BORÇLARI AÇIKLANDI: TOPLAM BORÇ 483 MİLYON, 3 AYDA 13 MİLYON TL KURUYEMİŞ VE BENZERİ GİDERLERE HARCANMIŞ   11:29   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YİNE SONUÇ ÇIKMADI   10:39   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BULUT: “İKTİDAR VEKİLLERİ ISTAKOZ, VATANDAŞ BORÇLARINI ÖDEME DERDİNDE”   10:18   TELEFERİK KAZASI SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANAN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ: "TEK SORUMLU BENMİŞİM GİBİ GÖSTERİLDİ"   09:55   VAHAP SEÇER`DEN SMA HASTASI MEHMET ALİ BEBEĞİN KAMPANYASINA DESTEK   09:45   MUĞLA DATÇA`DA DEPREM   09:20   MERSİN`DE DÜZENLENEN EUROLEAGUE FINAL FOUR SONA ERDİ   09:19   İZMİR`DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ GEÇİM SIKINTISINDAN DERT YANDI: “ÇALIŞMAKTAN ÖĞRENCİLİK HAYATIMIN TADINI ÇIKARAMADIM”   23:51   ÖZEL`DEN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI`NIN TUTUKLANMASINA TEPKİ: SIRF PARTİLİMİZ DİYE BAŞKANIMIZI GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDEMEZSİNİZ   22:57   ERDOĞAN`DAN ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLAN FENERBAHÇE KADIN BASKETBOL TAKIMINA TEBRİK   22:35   ÖZGÜR ÖZEL, EUROLEAGUE ŞAMPİYONU OLAN FENERBAHÇE KADIN BASKETBOL TAKIMINI KUTLADI   22:35   ÖZGÜR ÖZEL, EUROLEAGUE ŞAMPİYONU OLAN FENERBAHÇE KADIN BASKETBOL TAKIMINI KUTLADI   17:04   YSK`DAN GÜMÜŞHANE İLE 10 İLÇE VE BELDEDE YEREL SEÇİMLERLE İLGİLİ RET KARARI   16:40   ARDAHAN GÖLE`DE VATANDAŞLARDAN MADEN OCAĞI PROJESİNE PROTESTO   16:18   METEOROLOJİ: "MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE SEYREDEN HAVA SICAKLIKLARI HAFTA BAŞINDA YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK"   16:03   ÖZGÜR ÖZEL`DEN EVREN BARIŞ YAVUZ`UN TUTUKLANMASINA TEPKİ: "BU KASITLI TUTUKLAMADAN GERİ DÖNÜLMELİDİR"  
 
     
   

CHP Ankara Aday Tanıtım Toplantısı


CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş’ın tanıtım toplantısında Erdoğan’ı eleştirerek “Sabaha kadar bekliyor, sabah olsa da Trump’ı arasam diye. En rahat yönetilen kişiler egemen güçler tarafından teslim alınan kişilerdir” dedi.

 

Tarih : 16 Ocak 2019 Çarşamba 11:16   Okunma : 1353

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye Kürtleri vurursa onları ekonomik olarak mahvederiz” diyen ABD Başkanı Trump’a “Bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye Cumhuriyeti devletini hiçkimse tehdit edemez” diye tepki gösterdi.

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın tanıtım toplantısı dün ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. ılıçdaroğlu da dün grup toplantısını Yavaş’ın tanıtım toplantısıyla birleştirdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek “Sabaha kadar bekliyor, sabah olsa da Trump’ı arasam diye. En rahat yönetilen kişiler egemen güçler tarafından teslim alınan kişilerdir. 16 yıl ülkeyi yönetiyorsun, 16 yıl sonunda Türkiye Cumhuriyeti’ni tefecilere teslim ederseniz, borca muhtaç hale getirirseniz onlar gelir sizden enseye vurup, lokmayı ağzınızdan alırlar. AKP iktidarlarının Türkiye’yi yönettiği 16 yılda tefecilere ödenen faiz 162 milyar 156 milyon dolar. Tefecilerin emirlerine girdikleri için ses çıkaramıyorlar. Cumhuriyeti kuranların yaptıkları ilk işlerden biri egemen güçlere karşı dik durmaktı” dedi.

Ankara’da bir beton ormanıyla karşı karşı olduklarını söyleyerek, “Bunu bir kişinin gücü, iradesiyle değiştireceğiz. Biz yani sosyal demokratlar, her kuruşun hesabını millete vermeye onurlu bir görev vermeyi görev biliriz. Aynı anlayışla Sayın Mansur Yavaş harcadığı her kuruşun hesabını verecek. Sayın Yavaş Ankara’yı dünyanın merkezi haline getirecek” dedi. Toplantıya CHP’li TBMM Başkanvekili Levent Gök, anayasada yer alan tarafsızlık ilkesi nedeniyle katılmadığını duyurdu. Programda kampanya döneminde kullanılacak şarkı ve videolar da tanıtıldı.

İlk işi makam araçları

Mansur Yavaş konuşmasını yapmak üzere kürsüye boynunda Ankaragücü atkısıyla geldi. Yavaş konuşmaya başladığı sırada erkanda “İzam, Nizam, İrfan” ve “Mansur Bereket ve Huzur” yazıları yer aldı. Yavaş, “Gerginlikten, çekişmeden, kavgadan yorulmuş olduğuna inandığımız Ankara’mıza söz veriyoruz. B1 Nisan’da yeni bir sabaha uyandığımızda, ülkemizin siyasi Başkent’i Ankara’mız, huzurun da başkenti olmaya başlayacaktır. Göreve başladıktan itibaren belediyede liyakat ve ehliyeti en büyük kriter olarak göreceğiz. Partizanlık, akrabalık veya başka aidiyetlere asla prim vermeyeceğiz” dedi.

Yavaş içme suyunda yapılan yüzde 30’luk indirim ve fiyatların sabitlenmesinin kendi projeleri olduğunu belirterek “İlk işim makam araçlarını azaltmak olacak” dedi. Yavaş projelerini şöyle sıraladı: Temiz hava, musluktan içilebilir su, 24 saat ve konforlu bir ulaşım, en az 32 kilometrelik bisiklet yolu, kamusal açık alanlarda ücretsiz internet, sosyal yardımlara devam, tüm spor çeşitlerinin destekleneceği bir yapı, Ankaragücü’nün şampiyonlar liginde Gençlerbirliği’nin Süper Lig’de mücadelesi, çarpık kentleşmeye ve ranta dayalı imar uygulamalarına son, yatay mimar, çevreci ve yeşil enerjinin kullanımı ve teşviki, yerli fidan ve ağaç kullanımı.

Tank palet fabrikasıyla ilgili 9 soru

Sakarya’da 1975 yılında kurulan tank palet fabrikası özelleştirme adı altında birilerine peşkeş çekildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, tank palet fabrikasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Saraydaki kibir abidesi, sözcüleri, Milli Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanı’nın yanıtını bekliyorum” diyerek şu dokuz soruyu yöneltti:

1) Özelleştirme işlemleri için ‘Değer Tespit Komisyonu’ oluşturulmuş mudur? Komisyon değer tespiti yapmış mıdır?

2) Değer tespiti yapmışsa bu değer kaç liradır?

3) “İhale Komisyonu” oluşturuldu mu?

4) İhale yapılmış mıdır? Yapıldı ise ne zaman ve nerede yapılmıştır? Hangi ihale usulü ile yapılmıştır?

5) Kaç firma teklif verdi? Teklifler neler?

6) Aretim ve satış garantisi verildi mi?

7) Askeri personel özelleştirmeden sonra da çalışmaya devam edecek mi? Edecekse, askerlerimiz ihaleyi alan Katar şirketinin emrinde mi çalışacaklardır?

8) Tank – Palet yapacak olan BMC şirketinin yüzde 49,9’u Katarlılara kaça satıldı? Size bedava verildiği söylenen uçan sarayla bu ihalenin bir bağlantısı var mıdır?

9) Bu özelleştirmede bir ihale yapılmadıysa bunun sebebi nedir? Hangi kanun size bu yetkiyi vermektedir?

Paylaş :
Etiketler :  CHP, MANSUR YAVAŞ, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA