10 Mart 2026 Salı

18:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: “BU TIYATRO DEĞIL, REZALET!” | İBB DAVASıNDA NELER YAŞANDı?   17:39   CHP’LI GÖKÇEN’DEN İBB DAVASı İÇIN SERT ÇıKıŞ: "BU BIR MAHKEME DEĞIL, İNFAZ MANGASıDıR!"   17:31   MERSIN’DE DEV OPERASYON: DENIZI KIRLETEN GEMIYE 13 MILYON TL CEZA!   17:23   EKONOMIDE ’BORÇ ŞAHLANDı’ ALARMı! MILYONLARCA KIŞI VE İŞLETME İCRA KıSKACıNDA: İŞTE KORKUTAN RAKAMLAR   17:18   EMEKLIDEN İKTIDARA SERT ’SANDıK’ MUHTıRASı: "MUTFAKTA YANGıN, SOKAKTA İSYAN VAR!"   17:10   KULLANMADıĞıNıZ SUYUN FATURASı NEDEN GELIYOR? BAŞKAN SEÇER GERÇEĞI AÇıKLADı: "O PARA BIZIM CEBIMIZE GIRMIYOR!"   17:06   "1 MILYON METREKARELIK DEĞIŞIM BAŞLADı: TOROSLAR’ıN 5 MAHALLESINE YEPYENI YAŞAM ALANı!"   17:05   MERSIN BAROSU’NDAN 8 MART ÇıKıŞı: "KADıNLARıN HAKLARı SADECE KAĞıT ÜSTÜNDE KALMAMALı!"   17:03   MEZITLI’DE RAMAZAN BEREKETI KAPıLARı ÇALıYOR: "BU SOFRADA HERKESE YER VAR!"   17:01   ADANA KARATAŞ’A "MÜJDE" DENMIŞTI, ARADAN 2 YıL GEÇTI: BAKAN ERSOY’A ZOR SORULAR   16:49   MERSIN’DE ZAMANDA YOLCULUK: ŞEREF SALONU’NUN BÜYÜLÜ ATMOSFERI OPERETLE CANLANıYOR   16:48   GÜLCAN KıŞ’TAN MTSO’DA EZBER BOZAN ÇıKıŞ: "MERSIN KENDI HALINE BıRAKıLACAK BIR ŞEHIR DEĞIL!"   16:34   İBB DAVASı BAŞLADı... İMAMOĞLU’NUN AVUKATLARı, “MAHKEME HEYETININ BAĞıMSıZ VE TARAFSıZLıĞıNı YITIRDIĞI” GEREKÇESIYLE REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNDU   14:31   HATIMOĞULLARı’NDAN KÜRT GENÇLERE NEVRUZ ÇAĞRıSı: "KÜRT OLMAYAN BIR ARKADAŞıNıZLA LÜTFEN KONUŞUN, NEVROZ’U ANLATıN"   14:30   İBB DAVASı VERILEN ARANıN ARDıNDAN YENIDEN BAŞLADı… DURUŞMA IZLEYICILERE AÇıK ŞEKILDE DEVAM EDECEK   13:28   CHP’LI KıŞ: "HANGI VERIYE BAKARSANıZ BAKıN ENFLASYON YENIDEN YÜKSELIYOR, 28 BIN 75 LIRALıK ASGARI ÜCRETIN 2 BIN 232 LIRASı ENFLASYON KARŞıSıNDA YOK OLDU"   11:55   8 MART’TA DÜNYA AYAKTA! MADRID’DEN GAZZE’YE KADıNLARıN ÇıĞLıĞı KıTA SıNıRLARıNı AŞTı   11:27   SILIVRI’DE TARIHI GÜN: EKREM İMAMOĞLU VE 402 SANıKLı İBB DAVASı BAŞLADı! ALKıŞLARLA KARŞıLANDı   10:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: "BU BIR KUMPAS DAVASıDıR, RAKIBINI YOK ETMEYE ÇALıŞıYOR!"   10:11   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SILIVRI ÖNÜNDE SERT TEPKI: "BU BIR UTANÇ DOSYASıDıR, 86 MILYONDAN SAKLıYORLAR!"  
 
     
   

Hüda Kaya: ’Evet’ demek Allah’ı inkâr etmektir


İnsanları inançlar üstünden uyuşturarak köleleştiriyor. O gün Muaviye, Yezid ne yaptı ise, bugünkü de aynı. ’Ben sizin çobanınızım’ dediyse bugün de aynısı yapıldı. Kelimesi kelimesine aynı. ’Evet’ de çıksa ’hayır’ da çıksa bu zalimlerin sonlarının geldiğine inan

 

Tarih : 11 Şubat 2017 Cumartesi 01:36   Okunma : 1737

Şanlıurfa’da referandum çalışması kapsamında halkla buluşan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, "Evet" demenin İslam'a da ters düştüğünü savunarak "İnancımıza göre 'evet' demenin karşılığı Allah'ı inkâr etmektir" dedi.

dihaber’de yer alan habere göre, 8 Şubat'ta Bozova ve Halfeti'de halkla buluşan partililer ve HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir,referandumda neden "Hayır" diyeceklerini anlattı. Bozova ve Halfeti'nin ardından Ceylanpınar'da DBP ilçe binasında çok sayıda partili ve vatandaşla bir araya gelen Baydemir, buradan Viranşehir'e geçti. 

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, DTK üyesi Musa Farızoğluve DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Salih Yıldız'ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımı ile Viranşehir DBP ilçe binasında düzenlenen toplantıda konuşan Musa Farızoğlu, "günümüze kadar yaptıkları çalışmalardan alınlarının akıyla çıktıklarını, referandumdan da başarılı çıkacaklarını" söyledi. 

"AKP'liler rahatsız"

Hüda Kaya ise seçimin aydınlık ve karanlık günlere karar vermek için yapıldığını söyledi. Ülkede yaşananlardan AKP'li vekillerin de rahatsız olduğunu söyleyen Kaya, "Kulağımıza geliyor. 'başkan olmak istedi, cumhurbaşkanı olmak istedi, oldu daha ne istiyor' diyorlar. Biz kendisini eleştirene tahammülü kalmamış bir diktatörlük ile karşı karşıyayız. Ne yapmaya çalıştıklarının farkındayız. Halkı açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar. İnsanları köle, koyun sürüsü yapmak istiyorlar, yüz binlerce işsiz ordusuna yenilerini eklediler. Kürdün ya da ezilenin yanında olanı kapıya koyuyorlar, bu kadar pervasızca yaklaşılıyor" diye konuştu.

"Evet, İslam'a aykırı"

"Evet" demenin İslam'a da ters düştüğünü söyleyen Kaya, şöyle devam etti:

"İnancımıza göre 'evet' demenin karşılığı Allah'ı inkâr etmektir. Bunu size Kuran-ı Kerim'den iki sure ile açıklayacağım. ‘Allah'tan başka kim kendini teklikte dayatıyorsa, tevhide göre bu 'hayır' denilmesi gereken bir zalimdir.’ Sadece Kelime-i Tevhid'in La'sını anlatsak neden Hayır demeleri gerektiği konusunda onları ikna edebiliriz. La Arapça'da 'Hayır' demek. Neye 'Hayır?' Yaratan tek bir yaratıcı vardır. Tek bir ilah vardır. O tek dışında kim ki teklik iddia ediyor, aslında ilahlık iddia ediyordur. Kim ki Allah dışında teklikten bahsediyorsa, o Kuran’ın hakikatine savaş açıyor demektir. İlahlık taslamış demektir. Kuran'a muhalif olmuş demektir, Kuran'da yeri ve karşılığı yoktur. Allah'ın bile kendine zulmeden kullarına yapmadığını, bu zalimler kendilerinde hak görüyor, Kuran' da böyle bir tekçilik yok, herkesin çeşitlilik içinde özgür olmasından bahsediliyor." 

"İnsanları inançlar üstünden uyuşturarak köleleştiriyor"

Şura suresini de örnek gösteren Kaya, "Bakın Şura ne demek, meclis demek, danışma demek, farklı düşünce demek. Farklı düşüncelerden alınanlarla, ancak barış sağlanır. Ancak güzellikler ortaya çıkar. İnsanları inançlar üstünden uyuşturarak köleleştiriyor. O gün Muaviye, Yezid ne yaptı ise, bugünkü de aynı. 'Ben sizin çobanınızım' dediyse bugün de aynısı yapıldı. Kelimesi kelimesine aynı. 'Evet' de çıksa 'hayır' da çıksa bu zalimlerin sonlarının geldiğine inanıyorum" dedi. 

Son olarak konuşan Osman Baydemir de "Kürdün dilini, varlığını tanımayan anayasayı tanımıyoruz. Bizi tanımayan bir anayasaya 'hayır' demek en meşru hakkımızdır" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  hdp, başkan yaptırmayacağız, selehattin demirtaş

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA